amplituner + głośniki 5.1 max 4tys zł.

sword88

New member
Witam, chciałbym złożyć zestaw kina domowego do pokoju o powieszchni około 15m2, w 90% do oglądania filmów, w rachubę wchodzi tylko sprzęt nowy, dwie kolumny frontowe chciałbym żeby były względnie cienkie tak żeby nie zagracały mi pokóju, na tył mam już poprawadzone kable w ścianach, nie jestem audiofilem, myślałem nad yamaha v483 + jakieś głośniki, pod względem wyglądu miałem na oku yamaha NS-PA 40 ale ponoć badziew, proszę doradźcie coś. Podłączone to będzie do tv 55 philips FHD i xbox one s, fajnie jakby ampli miał wifi, spotify i bluetooth. Pozdrawiam

AMP

New member
Witaj, sam niedawno stałem przed podobnym dylematem, czyli sensowne kino do 4000 tys.

Po przeczytaniu wszelkich możliwych opinii, testów i recenzji, dyskusjach na forach mniej lub bardziej audiofilskich ostatecznie zdecydowałem się na:
TAGA HARMONY TAV-606v.3 SE Special Edition + TAGA TSW-200 + ONKYO TX-NR656
Wartość rynkowa ok 5300zł ale warto negocjować ceny przy zakupie pełnego zestawu i ostatecznie zapłaciłem o wiele mniej :)

co do 4000 zł?

Jeśli chcemy się zmieścić w 4000zł to TAGA TAV-606v.3 (bez SE) + TSW-90 lubTSW-120 jest bardzo dobrym wyborem, jak nie najlepszym

alternatywy: QUADRAL QUINTAS 6650, JAMO S626,
ale JAMO już jest prawie nie osiągalne, a po drugie fronty potrzebują dużo przestrzeni wokół z powodu głośnika niskotonowego umiejscowionego z boku. Quadrale nie grzeszą urodą, więc szczerze polecam TAGĘ.

Ampli - bezapelacyjnie w tym budżecie nr 1 jest ONKYO TX-NR656

Mam nadzieję, że to Ci pomoże :)
Pozdrawiam,

rabit

Active member
Bez reklam
Jeżeli do filmów To ja bym poszedł w Harman Kardon HKTS16. Do tego jak najbardziej ta Yamaha, ktora Ci sie podoba. Mało miejsca Ci to zajmie a w kinie będzie bardzo dobrze. A i w portfelu zostanie. Tylko nie oczekuj Bóg wie czego w stereo.

Do góry