amplituner+głośniki 25m

rami321

New member
poszukuje zestawu za 8-10000, 80% do filmów, jeżeli chodzi o amplituner to zastanawiam się nad jednym z nowych modeli hk, albo 355, albo nie wiem czy jest to sensowne 155/255 + wzmacniacz stereo hk 980 na same fronty, moje oczekiwania to głównie głęboki i miękki bas, zastanawiam się nawet nad zastosowaniem 2 subwooferów
pozdrawiam

Shagohad

New member
Bez reklam
Jak 80% ma byc kino domowe... to ja bym bez zastanowienia bral:

Onkyo 806 + Dali Ikon 6 + 1 + Vocal Ikon + Ikon Sub :)

Bedzie ok. Ale to tylko moje zdanie :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
przy klasie cenowej:
Onkyo 905 + kolumny Elac 6
---------------------------
HK AVR 455 + Kefy
---------------------------

rami321

New member
armi napisał:
napisz jaka powierzchnia do nagłośnienia... i jakie preferencje co do kolumn (kolor itd :))

powierzchnia około 25 metrów, a preferencji co do kolumn jakiś szczególnych nie mam, tylko indywidualna subiektywna ocena wyglądu

rami321

New member
po dłuższym namyśle i przeszukiwaniu forum, postanowiłem zainwestować w system 7.1 w oparciu o h/k 355, 2x jbl es90, esc25, 2x es20 i 2x es10 oraz sub paradigm dsp3200, tylko jeszcze nie wiem czy zdołam się zamknąć w budżecie, po dokladniejszych pomiarach pomieszczenie ma 21m

Ostatnia edycja:

rami321

New member
kurcze, sam już nie wiem co wybrać, na nowy model h/k jestem zdecydowany, teraz znowu zastanawiam się na paradigm 9v5 i czym się różni v6 czy warto dopłacić i czy brać od nich avr355 czy czekać na 655 i o ile drożej orientacyjnie będzie kosztował, dochodzi jeszcze problem z głośnikami tylnymi, bo seria monitor nie ma naściennych a ja potrzebuje z tyłu płaskie glosniki, bo kanapa stoi praktycznie przy ścianie, wieszajac z tyłu głośniki serii paradigm cinema cos strace z jakości i na jakiej zasadzie działa model ADP-190?

rami321

New member
zakładając, że zdecyduje się na k/k 355 + paradigm 9v5 jakie powinienem dobrać do zestawu 7.1 jeżeli mój pokój wygląda jak na obrazku,
a kanapa jest blisko ściany:
jak rozstawione i na jakiej wysokości powinny być głośniki tylne, ile od ziemi powinien wisieć ekran o wysokości 169 i na jakiej wysokości zawiesić projektor

Attachments

• pok.jpg
    pok.jpg
    44,6 KB · Wyś: 167

marek-hase

New member
Generalnie w tym pomieszczeniu i kanapie na ścianie nie widzę możliwości prawidłowego ustawienia tylnych monitorów. W moim przypadku najciekawiej efekty wybrzmiewają przy odstawieniu tylnych monitów ok 1 m. za miejscem odłuchu.

darkmajin

Member
Bez reklam
ja tam nie widze miejsca dla systemu 7.1

ja widze takie ustawienie
prostokąt to sub tylko mi sie rozjechał :)
mebli tez nie wrysowales niewiem czy to pusty pokoj...

tylne na poziomie sluchacza lub zdziebko wyzej tylko ze bedziesz je musial troche wyciszyc bo beda bardzo blisko
ekran jak ci najwygodniej to samo projektor...

Attachments

• pok.jpg
    pok.jpg
    46,2 KB · Wyś: 118
Do góry