Amplituner do Monitor Audio BX6

xgutti

New member
Bez reklam
werf przejrzałeś kolegę:) Reklama to sukces. Tylko czemu kolega chce sprzedać tak dobry i flagowy egzemplarz? ( bez złośliwości). Co chce zakupić nowego? A z tym porównaniem do wzmaków w za 4k to jednak drobne przegięcie.

To nie moja opinia
Harman Kardon - AVR760 - Amplitunery AV - Testy sprztu audio
" ...Sukcesem jest to, że mówimy o brzmieniu dającym się porównać z poziomem, które zapewniają dwukanałowe wzmacniacze za 3-4 tysiące..."

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Konkurowac" to pojecie wzgledne i ja mysle ze autor dyplomatycznie tak to okreslil, aczkolwiek nie czytalem, wypadaloby tez aby konkretnie odniosl sie do przykladow. Tak jak kiedys pisalem, dla przecietnego zjadacza roznice nie beda duze, nie na tyle, aby bawic sie w duety. Ja to rozumiem (nie kazdy szuka bezkompromisowego rozwiazania), to tak jak znam ludzi ktorzy nie czuja roznicy w osiagach pomiedzy Bmw 530i a 535i, czy Mercedes e280 vs e320.
Tylko ze tutaj mamy doczynienia z pismem branzowym (chociaz...)
Kiedys wklejalem link z fachowym wytlumaczniem (zdjecia, konkretne przyklady, analiza), dlaczego ampli nie moze i nie zagra tak jak duzo, duzo tanszy wzmak.
Od lat laduja u mnie topowe ampli, stare Yamahy, Pionki (gdzie w cenie zakupu bylo grubo ponad 10tys.) duzo wyzszej klasy jak chociazby Onkyo 905 (a ten w stereo to...) i wiem jak sie mialy do sporo tanszych wzmacniaczy.
Tak czy inaczej, bez konkretnych przykladow/zestawien dyskusja nie ma sensu.

xgutti

New member
Bez reklam
To wszystko zależy od posiadanej wiedzy i naszego współczynnika zadowolenia. Moi znajomi kupują marketowe zestawy kina domowego po 2-3tyś i są zachwyceni dźwiękiem itp. sprzeczają się ze mną że mają super muzę z 5.1 a stereo to zabytek itp. Nawet im nie wspominam że za kable dałem prawie tyle co oni za swoje super zestawy bo by mnie śmiechem zabili a kwestie posiadania osobno Bluray i odtwarzacza CD to ich zdaniem totalna głupota. Mogę takich przykładów podawać dziesiątki tak samo jak zapewne każdy z nas.
To tak jak z autem, jeden potrzebuje tylko auta by przenieść się z punktu A do punktu B a inny potrzebuje jeszcze do czerpania przyjemności z jazdy.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Nie chcę sprzedać bo jestem zadowolony z tego co mam i nie widzę obecnie nic lepszego co by mnie zadowoliło i nie zrujnowało finansowo. Ostatnio kupiłem Arcam AVR 400 i po dwóch miesiącach na nowo wróciłem do sprawdzonego już Harmana AVR 760. A portal allegro to jedynie przykład gdzie można szukać sprzętu. WERF możesz podać inne portale gdzie są w takiej ilości ogłoszenia z sprzętem audio?

Piszesz że nie chcesz sprzedawać, a na allegro akurat ten sam model jest sprzedawany pod podobnym nickiem:) Harman Kardon AVR 760 Idealny !!! w sklepie 5500zł (3580806175) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Zbieg okoliczności?:-D

xgutti

New member
Bez reklam
Dziękuję za reklamę !!! :)
Gdybyś dokładnie przeczytał to mój kolega sprzedaje gdyż po zakupie zrezygnował na poczet Denona AVR 3313 który bardziej przypadł wizualnie do gustu jego żonie :)

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
To wszystko zależy od posiadanej wiedzy i naszego współczynnika zadowolenia. Moi znajomi kupują marketowe zestawy kina domowego po 2-3tyś i są zachwyceni dźwiękiem itp. sprzeczają się ze mną że mają super muzę z 5.1 a stereo to zabytek itp. Nawet im nie wspominam że za kable dałem prawie tyle co oni za swoje super zestawy bo by mnie śmiechem zabili a kwestie posiadania osobno Bluray i odtwarzacza CD to ich zdaniem totalna głupota. Mogę takich przykładów podawać dziesiątki tak samo jak zapewne każdy z nas.
To tak jak z autem, jeden potrzebuje tylko auta by przenieść się z punktu A do punktu B a inny potrzebuje jeszcze do czerpania przyjemności z jazdy.
Zapros znajomych do siebie, może zrozumieją ;)

xgutti

New member
Bez reklam
Zaproszenie skończy się flaszką o znając życie to po procentach wszystko super brzmi :) tak więc różnicy nie zobaczą :)

sebol81

Member
Jak by mi ktoś powiedział, że przy sprzęcie za ok. 15 tyś, 3 tys wydał na same kable to też bym go wyśmiał.
Przy sprzęcie za 30 tyś już niekoniecznie :)

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
To swietnie.
Raz, że nie wiesz czy te 3 tys o suma za wszystkie druty (HDMI, Zasilajace, itd.) i nie znasz ich dlugosci, a wiadomo, ze tu cena znacznie rosnie. Jak sobie podlicze na szybko, to sumarycznie już mi wychodzi 2-2.5 tys, a mam zwykle, nic nadzwyczajnego.
Dwa, choćby nawet za same glosnikowe, to skoro ktoś słyszy roznice, to w czym problem?
Wniosek chyba na wyrost, choć ponoc smiech to zdorwie ;)

budasty

New member
Hmm, do modelu niższego(Bx5) na dzień dzisiejszy wybrałem Marantza 5008 lub Denona X3000 (dwa wyjscia hdmi i konkretne recenzje). Szkoda, że nigdzie nie można znaleźć informacji jak 5008 wypada w porównaniu z 5007.

budasty

New member
Z Bx5 u mnie gra już Marantz Sr5008, ze starym amplitunerem Denona(1601) uzywałem do stereo suba, teraz wolę słuchać bez... wydaje mi się, że dobrze to się zgrało bo wybór był w ciemno :)

sebol81

Member
To swietnie.
Raz, że nie wiesz czy te 3 tys o suma za wszystkie druty (HDMI, Zasilajace, itd.) i nie znasz ich dlugosci, a wiadomo, ze tu cena znacznie rosnie. Jak sobie podlicze na szybko, to sumarycznie już mi wychodzi 2-2.5 tys, a mam zwykle, nic nadzwyczajnego.
Dwa, choćby nawet za same glosnikowe, to skoro ktoś słyszy roznice, to w czym problem?
Wniosek chyba na wyrost, choć ponoc smiech to zdorwie ;)

Jeśli już zaczynasz mówić o długości to napisz chociaż ile mniej więcej u Ciebie jest tych metrów, bo pojęcie "zwykły kabel" dla każdego może oznaczać coś innego. Tutaj mi nawet nie przyszło do głowy, aby przy sprzęcie za kilkanaście tyś. "bawić się" kablami zasilającymi :)

Do góry