Amplituner do JBL Northridge E100

admer

New member
Witam

Posiadam obecnie amplituner HK 340 oraz fronty JBL Northridge E100 (+ tyły, centralny, sub z tej samej serii). Chcę zmienić HK 340 i tu moje pytanie. Chciałbym odsłuchać kilka amplitunerów zanim się zdecyduję na coś***konkretnego. Chcę raczej coś co będzie cieplej grało niż mój obecny HK. Mój budżet to 5000- 6000 zł. Czy możecie polecić kilka modeli na które mogę zwrócić uwagę i które dadzą radę z moimi głośnikami?

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Adrian

Naprawdę nikt nic nie podpowie? Coś nie tak z moim pytaniem?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
To są duże i cięzkie do wysterowania kolumny. Potrzebujesz naprawdę mocne klocki. Osobiście jak lubisz muzykalność, to bym zmienił te kolumny na coś lepszego. Ampli HK już same w sobie grają dość dobrze, więc ciężko Ci będzie znaleźć markę która zagra jeszcze cieplej i lepiej. Onkyo i Yamaha grają jasno, Marantz gra dobrze w stereo, ale takim wyrównanym pasmem. Denon gra dość ciepło, ale czy lepiej od HK....? Szukaj może coś z wyższych serii Denona lub Marantza. Może to będzie to coś czego szukasz. A co Ci przeszkadza w brzmieniu? Jak dla mnie te JBL to tylko do kina i do naprawdę sporego salonu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Kolumny JBL świetnie współpracują z amplitunerami Harmana nie dlatego że pochodzą z jednej stajni ale tonalnie bardzo dobrze się zgrywają ,poszukaj jakiegoś amplitunera tego producenta będziesz na pewno zadowolony :krol:

T

Tgamer

Guest
Jesli masz mozliwosc to sprawdz Denona 2113 dobry w kinie i stereo :)

Wysłane z mojego GT-N8000 za pomocą Tapatalk 2

Do góry