Amplituner do Jamo S 606 Hcs 3

mypear

New member
Witam Forumowiczów. Mam zamiar zakupić głośniki Jamo s 606 Hcs 3, 5.0 w przyszłości subwoofer,ale mniejsza z tym. Moje pytanie odnosi się co do amplitunera bo szczerze nie za bardzo znam się na tym, a nie chciał bym za 3 miesiące zmieniać amplitunera. Budżet na amplituner maksymalnie 1500zł ale wiadomo im mniej tym lepiej :). Pozdrawiam i czekam na jakieś ciekawe odpowiedzi.

norad

New member
Ja bym proponował szukać w tej cenie używany np wczoraj na allegro był Marantz SR 5006 za 1500.
Sam tak zrobiłem i przesiadka z Yamahy 571 na Marantz SR 6003 jest więcej niż zadowalająca. Te głośniki wbrew pozorom potrzebują sporo prądu. (szukaj czegoś z zasilaczem najlepiej 600 W)Teraz w końcu jest bas jak trzeba i nie ma takiego dudnienia mimo że stoją praktycznie pod ścianą.

Ostatnia edycja:

norad

New member
Nie. Amplituner MARANTZ SR 6003-starszy ale dobry model . (PS już edytowałem posta)
Marantz US | SR6003
Jeśli ktoś nie potrzebuje funkcji sieciowych (mam od tego android TV - minix x5) to jest to dobre rozwiązanie

mypear

New member
To może spytam tak jaki amplituner by mi starczył do tych głośników. A co do używek nie wiem jakoś nie jestem przekonany wole mieć nowe przynajmniej wiem co mam.

mypear

New member
Dzięki za podpowiedź. 17 maja wracam do PL także niebawem zdam relacje jak to wszystko razem gra. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Do góry