amplituner do 3000 po yamaszce 640:)

martinezzg

New member
Witam kolegów...
jak wyżej - właśnie niedawna zmienilem niezniszczalny stary telewizor Panasonica na st60 , teraz czas na amplituner:)
coś o czym myślę na chwilę obecną to
1.Denon x3000
2.Marantz 6007
3Onkyo 818
4.NAD T748
Ampli służyć mi będzie uniwersalnie do KD trochę koncertów(większość rock i metal) ale i rap hip hop poleci nieraz oraz trzaskanie w xboxa którego własiei posiadłem:)
pokój - ciężko mówić o przestrzeni dzwięku jaka ma być bo jest połączony z kuchnią....
dotychczas ampli które było to yamaha 640 z subem yamahy sw 315(tutaj jednak głośnik basowy skierowany w dół) sadzi basem wszędzie tylko nie w pokoju :( niestety - będę go zmienial na pewno.
jednak na razie pytanie o ampli które wybrać??
liczę na pomoc kolegów - budżet 2500-3500-ale max - powiedzmy ze do 3000 i tak tez się kręcą te które wymieniłem - ale który teraz wybrać? help:)

jurass

Banned
Ludzie zaczynają zwykle odpowiadać jak się założy przynajmniej 5 identycznych tematów, 3 to stanowczo za mało.

WiTT

New member
Bez reklam
Faktycznie kolega zaszalał z zaistnieniem tematu w trzech kopiach :)

A co do wyboru - najlepiej samemu posłuchać i stwierdzić co się podoba.
Ja od siebie daję +1 dla NAD T748 ;)

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wszystkie wymienione amplitunery są dobre. Trzeba posłuchać bo brzemieniem będą się różniły oraz wyposażeniem. Sporo oczywiście zależy od kolumn. Moim faworytem jest SR6007 szczególnie w aktualnych cenach. Ciekawą propozycją jest Nad T748. Nie miałem okazji niestety go odsłuchać ale ma dobre opinie szczególnie w stereo. Tylko nie wiem czy nie powinno się go porównywać z Marantzem SR5007.

Do góry