Amplituner do 2000zł

dawid7737

New member
Witam potrzebuje amplitunera do ok. 2000zł ,do KD w którym się znajduje JBL es80, es 25c,+w najbliższym czasie będę kupował es20. Interesuje mnie:
HARMAN KARDON AVR165(ten by mi najbardziej odpowiadał), Harman Kardon avr260 oraz Onkyo TX-NR609. Aktualnie posiadam Yamahę i szczerze dźwięk nie jest tak dobry jak w porównaniu z h/k. Czekam na wasze propozycje ,może macie jakieś doświadczenia związane z wymienionymi przeze mnie amplitunerami.

Ostatnia edycja:

KaDet

New member
Yamaha vs. ... Yamaha

A dlaczego nie najlepszy dźwięk dyskwalifikuje u Ciebie wszystkie modele Yamahy a nie konkretnie tą którą masz? Jeśli to jest RX-V471 to faktycznie z tymi głośnikami a więc JBL ES80 nie możesz liczyć na jakieś cuda bo 4... to prawie najsłabszy amplituner z całej serii i nie ma mowy żeby właściwie napędził Twoje kolumny. Jeśli chcesz Yamahe, która poradzi sobie z tymi kolumnami i wyciągnie z nich to do czego zostały stworzone to powinieneś zakupić coś od serii z 7 na początku. Ze swojego doświadczenia dodam tylko, że porównałem jak poradzą sobie amplitunery RX-V465 i RX-V765 z JBL ES30 i różnica na korzyść tego drugiego nie podlega żadnej dyskusji. Przede wszystkim 765 nie męczy się z tymi kolumnami tak jak jej mniejszy brat no i potrafi już wydobyć z tych kolumn bas w zupełności wystarczający do odsłuchów stereo (do KD zawsze obstawiam na Suba) nie tracąc przy tym szczegółowości. Oczywiście możliwe, że poszukujesz amplitunera grającego inaczej niż Yamahy i wtedy faktycznie pasuje rozglądnąć się wśród innych firm ale jeśli o jakości dźwięku amplitunerów Y zadecydował tylko odsłuch RX-V471 proponował bym Ci wziąć jednak pod uwagę ewentualny odsłuch wyższych modeli (tak jak pisałem od 7). Pzdr.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Witam potrzebuje amplitunera do ok. 2000zł ,do KD w którym się znajduje JBL es80, es 25c,+w najbliższym czasie będę kupował es20. Interesuje mnie:
HARMAN KARDON AVR165(ten by mi najbardziej odpowiadał), Harman Kardon avr260 oraz Onkyo TX-NR609. Aktualnie posiadam Yamahę i szczerze dźwięk nie jest tak dobry jak w porównaniu z h/k. Czekam na wasze propozycje ,może macie jakieś doświadczenia związane z wymienionymi przeze mnie amplitunerami.
Przy tych kolumnach musi być Harman lub o podobnym brzmieniu np Marantz.
Z hk najlepiej 2 z przodu czyli AVR255,260,265... chyba, ż eograniczony budżet i musi być 3d to AVR165.

Do góry