Amplituner + 5.1

Virulent

New member
Jestem zmuszony kupić w ekspresowym tempie - dziś czyli czwartek lub jutro muszę zamówić taki zestaw (bo mnie żona zabije). Kupiłem już wczoraj zestaw samsunga HT-C 6730W bo telewizor też Samsunga - 46A956 więc żona stwierdziła że musi być jedna firma żeby nie trzeba się było bawić kilkoma pilotami jak do tej pory (jakiś kilkuletni zestaw LG). Kolejny plus na temat tego zestawu to bezprzewodowe połączenie głośników (brak kabli) co cieszy chyba każdą kobietę. Nie dokońca przekonany słuszności zakupu wróciłem do domu i zacząłem wszystko podłączać. Okazuje się że kable trzeba jednak ciągnąć, co więcej wspaniały system Samsunga anynet na każdym kroku się wykrzcza i trzeba się bawić trzema pilotami. Jutro postaram się oddać tego gniota, niestety w zamian muszę coś kupić na już bo salon już zryty po demontażu poprzedniego zestawu :).
Teraz warunki:
Pokój 5x4,5 metra,
50% filmy dvd, blue-ray (przez PS3), "N" i Canal+
25% PS3
25% muzyka, większość rock i metal, choć i inne rzeczy czasami lecą.
Zależy mi na czystym brzmieniu, bardzo rzadko słucham coś głośno.
Ważne żeby były minimum 3 wejścia HDMI najlepiej 4 w amplitunerze
Wymiary i to już ważne wysokość ampli nie może przekroczyć 16,5 cm!!!
Ograniczenie cenowe to 3000zł - jednak jak trzeba a przede wszystkim warto to dołoże coś.

Przeglądając na szybko fora wstępnie wybrałem ONKYO 508 lub Pioneer VSX-920. Do tego trza jakieś głośniki i tu już problem bo wstępnie to mi się spodobały JBL Northridge Cine Pack, albo coś z Jamo seria S. Niestety te zestawy wykraczają poza 3000zł i to jest chyba mój maks. Co byście radzili??

Aha no i z odsłuchem jest ogromny problem, bo niemam czasu jeździć i szukać takowego zestawu a czas wyboru mi się kończy :(
Jakieś propozycie co do tych zestawów? A może zupełnie coś innego??

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
no tak to co Ci się podoba jest w takim razie poza klasą cenową .
Do Twoich potrzeb sięgałbym po naprawdę extra:
Marantz 1501 i Jamo 606

Do góry