amplituner 5.1 do 600 zł ??

Filmator

New member
Witam wszystkich użytkowników.
Na początek się wytłumaczę (Świeżak jestem) przeleciałem całe forum zanim postanowiłem nowy wątek zacząć, jest wiele podobnych tematów jednak informacje jakie są tam udzielane są już nieco nieaktualne co do cen, a w sprzęcie wiadomo - ciągłe zmiany.
Potrzebuje zakupić amplituner 5.1 dts do kwoty 600zł(używany )ze względu na budżet i całkowity brak pojęcia co mogę w miarę dobrego w tej cenie nabyć. Do tego jeszcze bedzie trzeba kupić zestaw głośników tylko że do kwoty ok 900zł Pomieszczenie to 17m2 jednak częściowo otwarte na kuchnię (13m2) służyć ma głównie do filmów no i muzy typu ostrzejszy rock, ale i rnb wiec bassik musi być- ogólna róznorodność.

Z góry dziękuje za sugestie, pozdrawiam:p

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisz do Blackninja - może znajdzie Ci coś na wyprzedaży w tej cenie. Bo o normalne modele będzie trudno.

Filmator

New member
domyślam sie ze pozostają aukcje jednak przydałaby sie mi wasz pomoc choc w podpowiedzeniu za jakimi modelami sie rozglądać. Oglądałem pioneera vsx 416 ale czytałem z koleji na forum w jednym z wątków ze to lipa sprzęt wiec jakieś modele zasugerujcie jeśli możecie w tej kwocie :(

vvv

Well-known member
Bez reklam
Z tego co widzialem na AL..pare modeli Yamachy ,starsze ale na pewno niezle,
Pomysl i wypatrz dobra okazje :)

sebeusz

New member
Przyłącze się do tematu bo akurat też poszukuje ampli do 600zł oczywiście w grę wchodzą tylko używki z allegro. Co myslicie o onkyo tx-sr 505? Generalnie zalezy mi na w miare dobrym dźwięku w kinie jak i stereo, choc wiem ze w tej kwocie to bedzie ciężkie do spełnienia. Czy ktoś ma jakieś lepsze propozycje używanych ampli do 600zł ?

Ostatnia edycja:

KaDet

New member
O ile ampli do 600 jakoś pewnie się znajdzie o tyle cały zestaw głośników 5.1 do 900 to już lekki wyczyn i w związku z tym napiszę coś tylko o amplitunerze - do rzeczy:

w podanej cenie rozglądaj się za Yamaha, Onkyo, Denon. Nie bierz SONY nawet jeśli kusiła by Cię cena bo tej firmie nie najlepiej wychodzą amplitunery. Staraj się wcisnąć w jak najmłodsze modele bo w nich masz szansę na komplet dekoderów audio HD (jeśli chcesz złożyć zestaw do oglądania filmów powinno Ci na nich zależeć). W tej cenie na Harmana lub Marantza nie będzie Cię stać no chyba, że zakupisz wzmacniacz na którym Twoi przodkowie słuchali komunikatów o wprowadzeniu stanu wojennego (to sprzęt naprawdę godny uwagi ale za tym idzie też cena). Technics jest też bardzo leciwy więc opuść te aukcje - szkoda czasu. Jeśli natomiast myślisz o innych wynalazkach np. typu Manta... zmień forum i lekarza;). Nie będę podawał Ci konkretnych modeli bo takich które mogą Cię zainteresować jest naprawdę dużo. Dobrze by było abyś sam coś poczytał i uściślił swój wybór (np. podał spośród jakich modeli chcesz wybrać lub też określił konkretną markę itp.) - raczej nikt nie załatwi za Ciebie poszukiwań ale na konkretne pytanie na pewno otrzymasz konkretną odpowiedź. Nie spiesz się z zakupem na Allegro a raczej poświęć trochę czasu na zapoznanie się z modelami i w jakich cenach chodzą - jak już będziesz w miarę obeznany pozostaje tylko czyhać na dobrą okazję.

TX-SR505? No cóż jak na owe czasy sprzęt był niezły ale mam wątpliwości czy w chwili obecnej to dobry wybór. Brak dekoderów audio HD i wg. mnie zbyteczne 7.1. No chyba że cena rewelacja to można dalej myśleć.

Pzdr.

Do góry