Amplituner 5.1 Denon który wybrać z czterech modeli????

Bzk1

New member
Tak jak w temacie. Planuje zakup amplitunera 5.1 firmy Denon. Obecnie w sprzedaży są 4 modele AVR-1311, AVR-1312, AVR-1611, AVR-1612. Powiem szczerze że w zasadzie stać mnie na każdy z nich ale wolalbym kupić taki za 1000zł z hakiem niż pod 2000zł. Nie jestem specem od Audio i parametry tych tunerów są dla mnie identyczne z malutkimi różnicami. 3d mnie nie interesuje, zestawu na bank nie mam zamiaru rozbudowywać do 7.1. Który polecacie kupić?? Ja chwilowo obstawiam model AVR-1611. Może jednak powinienem kupić inny model z Denona który zawiera jakąś kluczową funkcję która mi się przyda a ja nie wiem. Podpowiedzcie mi coś proszę.
Mój sprzęt to Podłogowe Kody D858F na froncie, centralny Jamo S60 CEN. Tylnych głośników jeszcze nie mam ale niebawem dokupie pewnie Jamo S60 SUR. Subwoofer albo kupie albo nie kupie. Jak podłącze zestaw to będę wiedział czy potrzebuje więcej basu czy nie. Pokój ok 20m2, tym muzyki raczej elektroniczna i rockowa. Przeznaczenie zestawu 50% filmy, 50% muza i gry na PS3.
Czekam na podpowiedzi.

Dodam że Denon AVR-1611 mogę kupić za 1071zł w sklepie internetowym.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Slawko1

New member
Bez reklam
Kup Denona 1611, najlepszy stosunek jakości do obecnej ceny z tych co wymieniłeś.
Modele AVR-1311, AVR-1312 nie posiadają Audyssey MultEQ, Dynamic Volume, Dynamic EQ a te bajery w kinie się przydają.
Zakup modelu AVR-1612 obecnie jest nieopłacalny, różnica w cenie to 700 zł.
Lepiej te pieniądze przeznaczyć na Suba lub Media Playera, który będzie odtwarzał pliki audio i video.

Ostatnia edycja:
Do góry