Witam,
Poszukuję Ampli i kolumn 5.1 do salonu 6,5m x 5m (tv na scianie dłuższej) salon otwarty na jadalnie i kuchnie ( +24m2)
Budżet nie imponuje wiec po przeczytaniu wielu informacji zawężam wybór do Ampli j.n.:
ale wybór nadal trudny bo:
1.Onkyo TX-NR616
(-) problemy z HDMI, duzy pobór mocy, brak pre out,
(+) lepsze stereo niż VSX-922,ready wifi, 2 out hdmi , 8 hdmi
2.Denon AVR-2113
(-) grzeje sie dość mocno,brak pre out, brak wifi ( co niestety wymaga podciągniecia kabla od neta a tego wolałbym uniknąć);
(+) podobno najlepsze stereo i KD z wymienionych tu trzech;
2.Pioneer VSX-922
(-) ponoć wypada słabiej w odsłuchu stereo i KD od wymienionych tu trzech
(+) wifi, pre out
Teoretycznie wybór powinien paść na Denona ale brak mu wifi co wymagac bedzie kabla dla net radia.
Czy ktoś rozwieje moje wątpiliwośći dotyczące wyboru? a moze do tej powierzchni to nieodpowiednie typy?
Jesli chodzi o zestaw kolumn to rozważałem:
Jamo S 606 HCS 3
lub
Pure Acoustics Supernova 8
Które z nich, a może podpowiecie jakieś inne lepsze w tej cenie?
Poszukuję Ampli i kolumn 5.1 do salonu 6,5m x 5m (tv na scianie dłuższej) salon otwarty na jadalnie i kuchnie ( +24m2)
Budżet nie imponuje wiec po przeczytaniu wielu informacji zawężam wybór do Ampli j.n.:
ale wybór nadal trudny bo:
1.Onkyo TX-NR616
(-) problemy z HDMI, duzy pobór mocy, brak pre out,
(+) lepsze stereo niż VSX-922,ready wifi, 2 out hdmi , 8 hdmi
2.Denon AVR-2113
(-) grzeje sie dość mocno,brak pre out, brak wifi ( co niestety wymaga podciągniecia kabla od neta a tego wolałbym uniknąć);
(+) podobno najlepsze stereo i KD z wymienionych tu trzech;
2.Pioneer VSX-922
(-) ponoć wypada słabiej w odsłuchu stereo i KD od wymienionych tu trzech
(+) wifi, pre out
Teoretycznie wybór powinien paść na Denona ale brak mu wifi co wymagac bedzie kabla dla net radia.
Czy ktoś rozwieje moje wątpiliwośći dotyczące wyboru? a moze do tej powierzchni to nieodpowiednie typy?
Jesli chodzi o zestaw kolumn to rozważałem:
Jamo S 606 HCS 3
lub
Pure Acoustics Supernova 8
Które z nich, a może podpowiecie jakieś inne lepsze w tej cenie?