Kiki
swoje warunki opisałem tu: "
KD + nagrywarka czy Ampli + kolumny +nagrywarka"
W skrócie: pokój ok 30m2 ale sprzęt audio/video, sofa, itd są tylko w połowie pokuju. Reszta to jadalnia (wiem, wiem dźwięk się rozchodzi..., ale głośniki też będą rozstawione tylko wokół tych 15m2.
Nie upieram sie na 100% ale wstępnie założyłem że dobrze byłoby mieć sprzęt (nagrywarke + ampli) z jednej firmy (dobra wspólpraca, dopasowane wizualnie, itd), a ponieważ przymierzam się do chwalonej tu nagrywarki Pioneer 560 (lub 555), to dlatego szukam wzmacniacza Pioneera (może niezbyt słusznie, więc nie upieram się na 100%).
Dlatego tez poprosiłem użytkowników ampli Pioneer o opinie i ich uwagi, opinie...
W/w sprzęt ma służyć do kina i stereo 50/50%
Kiki - ponieważ nie moge jeszcze dodac link, skopiowałem to poniżej aby nie trzeba było szukać:
Moje wymagania:
Witam,
Mam pokój 30m2 z czego połowa to kąt Audio/video. Zestaw ma służyć do kina oraz muzyki rock, pop. Niedługo zakup Samsunga 37" 656. Skromny budżet...
Podstawowe pytanie:
1) kupić cały zestaw kina (ok 2500 PLN) i później dokupić nagrywarkę (ok 1000 PLN) - uzasadnienie: aby "zaszanować" nagrywarkę i np bajki oglądać na odtwarzaczu, czy
2) kupic ampli + głośniki + nagrywarkę (ok 3000 PLN) - w tej konfiguracji dobrze byłoby mieć ampli i nagrywarke jednej firmy np PIONEER - uzasadnienie: po co szanować nagrywarkę skoro sprzęt szybko się starzeje
Nagrywarka - wstępnie myślę o Pioneerze 555 lub 560 (ewentualnie panasonic lub Sony) za ok 1000 PLN
Jeśli zestaw kina (ok 2500PLN) to np:
1) Denon 1509 + DVD 1740 + kolumny (np Vardus 200; Rubikon RP16; QQ500, Koda, inne????)
2) HK 147 + DVD 27 + kolumny jak wyżej???
3) Onkyo 508 + DVD 405 + kolumny jak wyżej
4) inne...
Jeśli ampli + kolumny + nagrywarka (ok 3000 PLN)
zważywszy że w tej konfiguracji chciałbym mieć jedna firmę to:
1) Pioneer 917 (lub 81
+ nagrywarka DVD Pioneer 555 (lub 560) + kolumny (jakie???)
Czy sa zasadnicze różnice w powyższych ampli i nagrywarkach?
Doradźcie coś proszę
Jak wymyslę ( z waszą pomoca co i jak) to poproszę kolegę Blackninja o ofertę... Podobno warto