Ampli do Monitor Audio MR6+MR1+MRC+MRW10

michalwwy

New member
Koledzy,

czy możecie mi doradzić jaki amplituner do Monitor Audio MR6+MR1+MRC+MRW10?

Byłem zdecydowany na Yamahę RX-V773 (wiem, że razam będzie nowy model), czy on będzie wystarczający?
Czy powinienem jednak dołożyć do RXV1073/Onkyo TX-NR809? Choć przyznam, że nie chcę przesadzać z budżetem, założyłem sobie 6 tys. i nie chcę żeby to rosło, i rosło......

Dziękuję za pomoc.

Michał

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
To wszystko zależy od Twoich wymagań. Yamaha 773 to już dobry amplituner. Wiadomo jak budżet pozwala to warto dołożyć. Wyższe model amplitunerów lepiej wypadną w stereo. Ja bym na Twoim miejscu kupił wyższy model. Oprócz tych co wymieniłeś zerknij jeszcze na Denona 2313.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Koledzy,

czy możecie mi doradzić jaki amplituner do Monitor Audio MR6+MR1+MRC+MRW10?

Byłem zdecydowany na Yamahę RX-V773 (wiem, że razam będzie nowy model), czy on będzie wystarczający?
Czy powinienem jednak dołożyć do RXV1073/Onkyo TX-NR809? Choć przyznam, że nie chcę przesadzać z budżetem, założyłem sobie 6 tys. i nie chcę żeby to rosło, i rosło......

Dziękuję za pomoc.

Michał

Posiadam podobny zestaw, tylko brak suba i zamiast MR1 mam MR2, dla mnie to było najlepsze rozwiązanie, a czy dla Ciebie to najlepiej odsłuchaj, kolega wyżej dobrze radzi żebyś zerknął jeszcze na denona. Ogólnie te kolumny dają rade:)

michalwwy

New member
Niestety nie mam możliwości odłsłuchu, dlatego chcę się zdać na waszą opinię.

Czy z podanej trójki amplitunerów:
Yamaha RXV1073, Onkyo TX-NR809, Denon 2313,
można stwierdzić w miarę jednoznacznie, który jest najlepszy technicznie?

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
technicznie to one są wszystkie bardzo dobre:). Onkyo typowo kinowy, najsłabiej wypada w stereo, najlepiej wypada w stereo denon, yamaha delikatnie słabiej, w kinie to one wszystkie graja porównywalnie, ciężko dostrzec jakieś znaczne różnice w graniu:). Jednym słowem, jeśli ma być w miarę stereo to Onkyo odpada. Czyli Yamaha albo Denon. Poczytaj opinii, jakie mają plusy i minusy te ampli. Popatrz na wyposażenie, wygląd może to ułatwi wybór :)

michalwwy

New member
Dziękuję za pomoc.

Zestaw oczywiście do kina i muzyki, ale chcę się przede wszystkim skupić na stereo, bo tak jak piszesz w kinie to i tak będzie to bardzo dobry efekt.

Denon jest te 0,5 tys. tańszy więc jest to jakiś plus, Yamaha z kolei jest ładnie zabudowana z przodu... Parametry techniczne nie do końca potrafię ocenić, w którym są lepsze.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
yamaha posiada pasywne chłodzenie. Koledze wyżej to raczej chodziło o denona 2312 a nie 2313 gdzie ten kosztuje prawie 4 tysie, a 2312 jest w podobnej cenie co 773. Chyba że denon 2113. Yamaha ma na pewno 2 wyjścia HDMI i pre-out dość dobrze rozbudowany

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie chcę Ci już za dużo mieszać, ale możesz jeszcze zerknąć na Marantza 5007 - też fajny:) Co do cen napisz do blackninja.

Do góry