Ampli do 1500zł ???

Harkle

New member
Witam,

jak w temacie, zastanawiam sie co bedzie najlepszym wyborem. moje typy:

HK Avr 151
Denon X-1000
Denon avr 1713
Yamaha vx 475

moze cos innego polecic mozecie??

Zestaw bedzie grał na poczatek z eltax black expierience, a służyc ma w 80% do kina domowego 20% to konsola i muzyka (wszystko oprócz techno)

pomóżcie mi zdecydowac (moj faworyt x-1000)
dzieki i pozdr.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wg mnie ustawiłeś dobrą kolejność i do takiej ilości deklarowanej kina domowego wybrałbym Harmana AVR 151.

Harkle

New member
Zdecydowałem sie na x1000 z kilku powodów:

- menu w pl
- 3 lata gwarancji
- serwis w Warszawie
- dostepny w Euro i Saturnie w ratach 0%

co muszę dodatkowo kupic mam na mysli jakie kable??
musze podłączyc TV, dekodec nc+ i kolumny rzecz jasne (eltax black expierience 5.0). Dekoder mam teraz podłączony do tv przez zwykle hdmi.
w tej kwesti jestem zupełnie zielony, nie wiem co i jak a nie chce dac sie przekrecic sprzedawcy.

bourbon

New member
Bez reklam
Witam. Pozwolę podpiąć się pod wątek, by nie zakładać nowego tematu :)

Niosę się z zamiarem kupna amplitunera, wstępnie wybrałem dwa modele Onkyo TX-NR414, Yamaha RX-V475.
I na typ etapie mam zagwozdkę, co do obsługi przez te sprzęty sieci wi-fi. Z opisów wynika, że potrzebny jest jakiś dodatkowy adapter, bo one są tylko "wi-fi ready". Czy bez tego ustrojstwa (które kosztuje nie mało) amplituner nie złapie mojego domowego wi-fi ?

collider

New member
Bez reklam
Witam. Pozwolę podpiąć się pod wątek, by nie zakładać nowego tematu :)

Niosę się z zamiarem kupna amplitunera, wstępnie wybrałem dwa modele Onkyo TX-NR414, Yamaha RX-V475.
I na typ etapie mam zagwozdkę, co do obsługi przez te sprzęty sieci wi-fi. Z opisów wynika, że potrzebny jest jakiś dodatkowy adapter, bo one są tylko "wi-fi ready". Czy bez tego ustrojstwa (które kosztuje nie mało) amplituner nie złapie mojego domowego wi-fi ?

Jeśli masz router w domu to wystarczy kupić zwykły access point i podłączyć go kabelkiem do wejścia Lan w amplitunerze i po kłopocie.

bourbon

New member
Bez reklam
Dzięki za wskazówki, opcja z kablem chyba będzie najlepsza. Bo wydawać 350 zł na taką dogodność, to trochę sporo.

Do góry