Ampli do 1500 zł plus kolumny 1500zł

MaronP

New member
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.:smile:

Wczytuję się już w to forum od dłuższego czasu i proszę o radę.
Mam zamiar zakupić cały zestaw TV plus ampli i kolumny.

Najpierw planuję kupić amplituner i kolumny w cenie łącznej do 3000 zł. Kwota jest nieprzekraczalna niestety ze względu na zakup telewizora.

Zestawu będę używał do słuchania muzyki w 50% i i 50% to kino domowe. Słucham wszystkiego od klasyki do techno mniej rocka a metalu wogóle.
Moje typy co do ampli to: denon 1611, onkyo 608 ew 578.
co do kolumn to chciałbym zestaw 5.0 grający znośnie jako stereo. Tu proszę o propozycje i sugestie. Dodatkowo czy ampli za 1500 zł nie będzie się marnował z kolumnami w tej samej cenie? Czy nie warto kupić np tańszego ampli za 1000 i kolumn za 2000?
Pokój 5x7m. Niestety nie mogę załączyć linku do rysunku pokoju bo nie mam 5 postów.:-(

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi!

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja byłbym za zestawem Jamo 606 plus Harman AVR 255. To sprzęt który ma szeroką scenę muzyczną czyli coś co jest w Twoim zakresie zainteresowania.
Zapytaj jeszcze Blackninja o ofertę i powinieneś zmieścić się w kwocie.

MaronP

New member
Planowany tv ma być w 3d, więc przydała by się obsługa hdmi 1.4. Przeglądając opcje hk255 nie widziałem tego. A może zamiast 5.0 kupić na początek 2.1 ale droższe. Co myślicie o taga harmony tps 500?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Taga harmony trudno porównać do zestawu który Ci podałem to nie ta klasa jakości. Jeśli chcesz 2+ 1 to rewelacyjną jakość ma Harman BDS 300 i Pioneer BCS 500

MaronP

New member
Czy Taga 500 zagra lepiej w stereo niż jamo 606? Pytam bo może warto kupić lepsze głośniki niż ampli, wtedy wezmę np. tagą tps 500 i denona 1611 i do trzech tysiaków zestaw z głośnikami 5.0 będzie. Jakieś inne głośniki 5.0 z dobrym dołem do 2000 zł polecicie?

MaronP

New member
jako amplituner wybieram onkyo 608. Kwota na głośniki to 2000 złotych. Polecicie coś w miarę dobrego za tą kwotę oprócz ww. już w postach?

Do góry