Amli + glośniki 5,0 do 3500

Rafaelo

New member
Witam
Bardzo proszę o pomoc przy wyborze wyżej wymienionych komponentów. Sprzętu będę używał do wszystkiego, w związku z tym liczę się z kompromisami oraz zdaje sobie sprawę że przy założonym budżecie będzie to ciężki wybór. Do sprzętu podłącze PS3, dekodera TV multimedia. Wielkość pokoju to około 30 m^2. Oto moje typy.

Amlituner: Yamaha RX-V567 (uparłem się na niego na razie, chociaż jestem otwarty na propozycje)

Głośniki:
M-Audio REFERENCE 75 Q - (na razie mój faworyt ze względu na białe wykończenie (wygląd))
Wharfedale Diamond 10.5 / 10.4 chyba też można kopić w podobnej cenie
Klipsch Synergy F1/C1/B2
JAMO S606

Proszę o rady (głośniki białe mile widziane :))

LUPO78

Banned
Onkyo TX-SR578 lub wyższy model 608 i kolumny w/w przez ciebie Klipsch Synergy F1/C1/B2
Jamo S606 i 608,brał bym jeszcze pod uwagę Quadral Quintas 6000
oczywiście polecam odsłuch

fajnie by było gdybyś odsłuchał jeszcze klipsh f2 c2 b2 kolumny warte uwagi tylko cena

Ostatnia edycja:

Rafaelo

New member
Dzięki za pierwszą odpowiedź. Musze porównać zaproponowany przez Ciebie amplituner. Czy różnica dźwięku jest znaczna?
Czy moglibyście polecić jakieś białe głośniki w podobnej cenie? Jamo mi sie podobają ale są czarne. Czy te M-Audio są aż tak złe? Wiele osób ocenia również chińskie Kody w internecie bardzo pozytywnie.

LUPO78

Banned
Dzięki za pierwszą odpowiedź. Musze porównać zaproponowany przez Ciebie amplituner. Czy różnica dźwięku jest znaczna?
Czy moglibyście polecić jakieś białe głośniki w podobnej cenie? Jamo mi sie podobają ale są czarne. Czy te M-Audio są aż tak złe? Wiele osób ocenia również chińskie Kody w internecie bardzo pozytywnie.
z tymi kodami to oczywiście żartujesz?

killpit

New member
Przy ampli 608 bym pozostał inny wymiar dzwięku natomiast z głośniami w kolorze białym w tym przedziale cenowym to tylko M-Audio 75Q ale jakość ich jest podstawowa.
Bardziej bym uderzał w Klipscha świetne głośniki ale i Jamo 606 nic nie brakuje jak za tą kasiorke.

Rafaelo

New member
Przy ampli 608 bym pozostał inny wymiar dzwięku natomiast z głośniami w kolorze białym w tym przedziale cenowym to tylko M-Audio 75Q ale jakość ich jest podstawowa.
Bardziej bym uderzał w Klipscha świetne głośniki ale i Jamo 606 nic nie brakuje jak za tą kasiorke.

Wielkei Dzieki.
Co do amlitunera to 608 chyba jednak jest troszeczke za drogi jak dla mnie. Obawiam sie ze sie 3,5 tys nie zmieszcze.
Co do glosnikow to coraz bardzij przekonuje sie do czarnych, te jamo fajnie sie prezentuje. Musze sprobowac gdzies je znalesc i troszeczke ich posuchac.
Musze tez porownac te amli. Yamaha zawsze mie sie podobala stylistycznie...
Czytalem gdziesj ze ten tanszy model Onkyo bardzo sie poci. Czy mozecie potwierdzic te przypadlosc?
Czy nie wlaczajac amli caly czas jest mozliwosc ogladania TV (majac do niego podlaczony adbiornik) ?

Rafaelo

New member

Jescze jedno pytanko, Widzialem jeszcze jamo 608, cena jest dosc fajna. Czy te glosnbiki sa rowniez godne polecenia?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Mozesz zobaczyc też Cantony GLE. W tej cenie dostaniesz zestaw 5.0 oparty na fronach 470.2. Białe fronty i boki do wyboru, równiez całe białe. Mysle, ze z dobrym ampli do 30 m dadzą radę.

No ale chciałes się zmiescic 3500 za 5.0 i ampli, to mysle, ze w tej cenie za białe glosniki spokojnie Jamo, ale wg mnie nie grają porażająco.
GLE 470.2 - Seria GLE - CANTON pure Music (pl)

W moim przekonaniu grają gorzej od Klipsch, ale lepiej od Wharfedale

Ostatnia edycja:

damian820927

New member
Bez reklam
Witam
Bardzo proszę o pomoc przy wyborze wyżej wymienionych komponentów. Sprzętu będę używał do wszystkiego, w związku z tym liczę się z kompromisami oraz zdaje sobie sprawę że przy założonym budżecie będzie to ciężki wybór. Do sprzętu podłącze PS3, dekodera TV multimedia. Wielkość pokoju to około 30 m^2. Oto moje typy.

Amlituner: Yamaha RX-V567 (uparłem się na niego na razie, chociaż jestem otwarty na propozycje)

Głośniki:
M-Audio REFERENCE 75 Q - (na razie mój faworyt ze względu na białe wykończenie (wygląd))
Wharfedale Diamond 10.5 / 10.4 chyba też można kopić w podobnej cenie
Klipsch Synergy F1/C1/B2
JAMO S606

Proszę o rady (głośniki białe mile widziane :))

Na twoim miejscu wziąłbym jeszcze pod uwagę taki ampli Onkyo 607 ( cena około 1500zł ) i do tego odsłuchaj Klipscha F1 set i te białe jamo 606 i 608.
M-audio odpuść szkoda czasu na odsłuch.

Do góry