cortez1980
New member
tez mam jasną zieleń a dziś kupiłem ten telewizor , jutro popodłączam to będe testował jak to wygląda na takim tle,
Masz 32PFL8404, to myślę, że wiesz, że warto.tomek242 napisał:Chciałem wrzucić link do tematu, ale nie mogę, temat to "Czy warto dopłacać? 42PFL8404H vs 42PFL9664"
Wychodzi na to, że Philips sam chyba już nie wie co to jest Spectra a co Spectra2
Nie o to mi chodziło , chodzi mi o to że wywiązała się tam dyskusja dotycząca ambilighta, tzn. czym jest Spectra a czym Spectra 2, bo sam Philips już chyba nie wieMariusz_i_Goska napisał:Masz 32PFL8404, to myślę, że wiesz, że warto.
tak szczerze.... to te fotki wogóle nie oddają mocy ambilight
Może jakbyś pokazał małżonce jak naprawdę wygląda efekt podświetlenia ambilight, to może zgodziła by się na przemeblowanie, bo to co pokazałeś na zdjęciu to marnie wygląda, gdybym sugerował się twoimi zdjęciami to nie zdecydował bym się na ambilighta:hihi:Oczywiście, że w rzeczywistości to wypada o niebo lepiej, nawet w tych warunkach /wnęka meblowa/! A jesteś w stanie przekonać moją lepszą połowę na przemeblowanie?? To było pytanie retoryczne .
Dołączę swój głos nt. ambilight w Philipsie 9704, który jest i powinien być, bo tylko Ci, którzy nie użytkują tej funkcji na co dzień, mogą wypisywać to, co wypisują. Ale szkoda czasu na jałowe przekonywanie tych, których nie da się przekonać. Dla uzmysłowienia umieszczam kilka zdjęć, za jakość których przepraszam, ale to tylko komórka .
Zdjęcia-0017.jpg | kriswas | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl w świetle dziennym
DSCF5684.JPG | kriswas | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl zdjęcie bez lampy,
DSCF5687.JPG | kriswas | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl zdjęcie z lampą.
Jak widać nie za wiele przestrzeni pozostaje dla TV, a mimo tego, choć zdjęcia tego nie oddają, nie wyobrażamy sobie / ja i żona / oglądania wieczorem TV bez włączonej funkcji Ambilight! Proste.
A dodam jeszcze dwie fotki bez Ambilight:
Zdjęcia-0039.jpg | kriswas | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
Zdjęcia-0041.jpg | kriswas | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
Dla zainteresowanych, by dopełnić wszystkie dane, ściana jest koloru niebieskiego.
bo ekran jest tak "epny", że nie trzeba?optyczne powiekszanie ekranu jak ktos napisał to raczej smiech na sali bo czemu w kinach nie stosuja obwódek
to ja nie rozumiem: męczy czy nie męczy? A czymże jest Ambi? Jest o tyle lepsze od "zwykłego", "ciepłego" podświetlenia, że zmienia kolor wraz ze zmianą obrazu czyli wzrok odbiera ciągle tę samą barwę i mniej się męczy.prosze sobie delikatnie podswietlic ciepłym swiatłem sciane na której jest tv... efekt sto razy lepszy i tez nie meczy sie wzrok
heh, wrzuć sobie wygaszacz "kominek" i też czerwone podświetlenie. Przy tym fajnie pije się... grzańcaZnajomym ostatnio "opadła szczęka" jak na TV zapuściłem wygaszacz ekranu - akwarium i dałem na ścianę czerwone podświetlenie Fajnie się przy tym piło .... kawę