Alternatywa za UE40C8000XW – prośba o pomoc

Verso

New member
Witam,

Padł mi TV Samsung UE40C8000XW :x diagnoza serwisu: zasilacz, koszt ok. 1000zł :x:x:x

Prośba o podanie paru modeli godnych polecenia, które parametrami byłyby zbliżone do mojego poprzednika. TV kupiłem 3,5 roku temu i pewnie od tamtej pory dużo się zmieniło a nie śledzę na bieżąco rozwoju w tej dziedzinie.

Tu znalazłem na szybko jego dane: Samsung UE40C8000 - Telewizory - znajdź podobny produkt na Skapiec.pl

Moje preferencje:
-TV podłączony do dekodera HD z nagrywarką (kablówka UPC)
-używany przeważnie do "oglądania ogólnego" (TV główny-salonowy), filmy, seriale, ważniejsze wydarzenia sportowe (piłka, siatkówka)
-oglądanie zdjęć/filmów z zewnętrznych źródeł (dysk usb, internet, dvd, pendrive)
-wielkość: od 40 do 42 cale
-TV będzie wisiał na ścianie, preferowana głębokość "slim", ale nie koniecznie
-poprzednik miał 3D, ale mnie to nie kręci, czyli może być bez 3D
-cena ok. 2000zł. lub w uzasadnianych przypadkach trochę powyżej
-bezawaryjny :fool: to oczywiście żart... :grin:

Odbyłem wstępny "rekonesans" i dyskusje ze sprzedawcami RTV, gdzie polecają
Samsung:
-UE40H6200
-UE40H6400

LG:
-42LB650V
-42LB670V

W zawiązku iż trochę "nie nadążam" za postępem technologicznym, mam gorąco prośbę o podanie swoich typów - wszelkie uwagi/rady mile widziane... :eek:k:

Z Góry BARDZO dziękuję za POMOC :blagam:

Kleofas11

Active member
Bez reklam
Padł mi TV Samsung UE40C8000XW :x
diagnoza serwisu: zasilacz, koszt ok. 1000zł

Cudowne są te "kosmiczne" technologie (i to modele z ówczesnej górnej półki).
Seria "C" była na rok 2010.
TV pada na pysk po ledwo 3 - 4 latach i trzeba kupić kolejny szajs.
Kup dowolną markę, ale nowy TV i tak zdechnie za kilka lat.

Ostatnia edycja:

Verso

New member
Panasonic 42AS650 z matrycą natywną 100Hz.

"kiki" dzięki za szybki odzew :wink: a mógłbyś mi tak na szybko objaśnić zalety bądź wady takiej matrycy natywnej 100Hz ???
W poprzednim TV miałem 200Hz, ale rozumiem, że obecnie przy matrycy natywnej te 100Hz w zupełności jest wystarczające? dobrym tropem idę...???

LG-ki które podałem były właśnie "wychwalane" odświeżaniem 500 czy i 700Hz :roll: ale chyba wydaje mi się że to taki "chwycik marketingowy" - no chyba, że się mylę i faktycznie te liczby mają znaczenie? :-(

Verso

New member
Cudowne są te "kosmiczne" technologie (i to modele z ówczesnej górnej półki).
Seria "C" była na rok 2010.
TV pada na pysk po ledwo 3 - 4 latach i trzeba kupić kolejny szajs.
Kup dowolną markę, ale nowy TV i tak zdechnie za kilka lat.

No jak się dowiedziałem, to aż przysiadłem z wrażenia... :x:x:x
Żonie podobał się "dizajn"... mi cena zdecydowanie mniej... ale wyszedłem (wówczas:fool:) z założenia, że TV kupuje się na długie lata... i LIPA!
Dlatego teraz postanowiłem omijać te "górne półki", kupić "średniaka" i cieszyć się zasobniejszym portfelem... ;)

Sklepy teraz oferują dodatkowe ubezpieczenie/gwarancję (np. do 5lat) sprawdzał może ktoś czy to faktycznie działa???
Chciałem na przyszłość "zminimalizować" te kosztowne niespodzianki...

Do góry