Witam,
Padł mi TV Samsung UE40C8000XW
diagnoza serwisu: zasilacz, koszt ok. 1000zł 

Prośba o podanie paru modeli godnych polecenia, które parametrami byłyby zbliżone do mojego poprzednika. TV kupiłem 3,5 roku temu i pewnie od tamtej pory dużo się zmieniło a nie śledzę na bieżąco rozwoju w tej dziedzinie.
Tu znalazłem na szybko jego dane: Samsung UE40C8000 - Telewizory - znajdź podobny produkt na Skapiec.pl
Moje preferencje:
-TV podłączony do dekodera HD z nagrywarką (kablówka UPC)
-używany przeważnie do "oglądania ogólnego" (TV główny-salonowy), filmy, seriale, ważniejsze wydarzenia sportowe (piłka, siatkówka)
-oglądanie zdjęć/filmów z zewnętrznych źródeł (dysk usb, internet, dvd, pendrive)
-wielkość: od 40 do 42 cale
-TV będzie wisiał na ścianie, preferowana głębokość "slim", ale nie koniecznie
-poprzednik miał 3D, ale mnie to nie kręci, czyli może być bez 3D
-cena ok. 2000zł. lub w uzasadnianych przypadkach trochę powyżej
-bezawaryjny :fool: to oczywiście żart...
Odbyłem wstępny "rekonesans" i dyskusje ze sprzedawcami RTV, gdzie polecają
Samsung:
-UE40H6200
-UE40H6400
LG:
-42LB650V
-42LB670V
W zawiązku iż trochę "nie nadążam" za postępem technologicznym, mam gorąco prośbę o podanie swoich typów - wszelkie uwagi/rady mile widziane...
k:
Z Góry BARDZO dziękuję za POMOC :blagam:
Padł mi TV Samsung UE40C8000XW

Prośba o podanie paru modeli godnych polecenia, które parametrami byłyby zbliżone do mojego poprzednika. TV kupiłem 3,5 roku temu i pewnie od tamtej pory dużo się zmieniło a nie śledzę na bieżąco rozwoju w tej dziedzinie.
Tu znalazłem na szybko jego dane: Samsung UE40C8000 - Telewizory - znajdź podobny produkt na Skapiec.pl
Moje preferencje:
-TV podłączony do dekodera HD z nagrywarką (kablówka UPC)
-używany przeważnie do "oglądania ogólnego" (TV główny-salonowy), filmy, seriale, ważniejsze wydarzenia sportowe (piłka, siatkówka)
-oglądanie zdjęć/filmów z zewnętrznych źródeł (dysk usb, internet, dvd, pendrive)
-wielkość: od 40 do 42 cale
-TV będzie wisiał na ścianie, preferowana głębokość "slim", ale nie koniecznie
-poprzednik miał 3D, ale mnie to nie kręci, czyli może być bez 3D
-cena ok. 2000zł. lub w uzasadnianych przypadkach trochę powyżej
-bezawaryjny :fool: to oczywiście żart...
Odbyłem wstępny "rekonesans" i dyskusje ze sprzedawcami RTV, gdzie polecają
Samsung:
-UE40H6200
-UE40H6400
LG:
-42LB650V
-42LB670V
W zawiązku iż trochę "nie nadążam" za postępem technologicznym, mam gorąco prośbę o podanie swoich typów - wszelkie uwagi/rady mile widziane...
Z Góry BARDZO dziękuję za POMOC :blagam: