alternatywa dla wieszaka

stolar

New member
Witam...
Mam pytanie jakie są alternatywy dla wieszaków... Planuje w przeciągu dwóch tygodni zakupic LCD-ka samsung lub sharp jeszcze się waham... Wszędzie widzę tv mocowane do ściany za pomocą wieszczków,w znaczny sposób oddala to jednak tv od ściany i niestety bardzo mi się ta metoda nie widzi gdyż wchodząc do salonu będzie widoczne całe zaplecze wraz z okablowaniem... Jak zamocowac LCD-ka do ściany bez konieczności używania wieszaka???

pejotpe

New member
Bez reklam
Możesz wkuć się w ścianę i zamaskować wieszak (albo obudować tv, jak zrobiła to moja siostra)... Możesz kupić odpowiednią szafkę (z wieszakiem), gdzie okablowanie będzie ukryte (niestety, do 1,5kPLN nie widziałem niczego, co by trzymało większe tv niż 42"). Sam mam wieszak izraelskiej produkcji, który trzyma tv całkiem blisko ściany (mogę zapomnieć o manipulowaniu kablem HDMI bez zdjęcia tv z wieszaka - tyle, że do tego potrzebuję drugiej osoby) - i tak widać sam wieszak, bo tak jest skonstruowany...

OK, wpadło mi do głowy, że jeszcze możesz podwiesić tv na linkach - przez co przestanie być stabilny, no i same linki też będzie widać...

stolar

New member
Kiki waham się pomiędzy Samsungiem LE46A756 a Sharpem LC-46XL2E... Może przy okazji Wypowiedz swoje zdanie co do tych modeli ale zwięźle i na temat bez większego rozpisywania się co byś do Swojego domu zakupił...
Co do tych śrub to przybliż mi temat montażu, zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem ale stwierdziłem że więcej czasu poświęcę temu tematowi jak już będę miał konkretny model w domu...
A i link do tych uchwytów za 100 zapodaj...

Do góry