Alternatywa dla Denon DCD-720AE ????

Borixon

Active member
Bez reklam
Panowie zbieram kase na odtwarzacz CD narazie jestem prawie zdecydowany na Denona z tytułu... Szukam czegoś podobnego a nawet wpadłem na jeszcze jeden pomysł. Mianowicie czy zamiast Denona może Pioneer PD-10 ?? Chodzi o to że musi mieć usb (fajnie byłoby żeby czytał peny/dyski) wiem że denon czyta. Chce kupić to urządzenie żeby móc w dobrej jakości odtwarzać wiadomo CD ale też i powiedzmy mp3 nieraz lub coś co jest na kompie poprzez USB tzn pliki Flac. Drugim pomysłem jest kupno DAC'a. Pytanie czy to dobry pomysł ?? W DAC'u martwi mnie to że płyt już nie poczytam i sygnał jaki mu dam przez USB musi być już odtworzony więc peny i dyski odpadają. Może ktoś ma lepszy pomysł niż moje ? I wiem wiem najpierw ampli z pre-out a później wzmak do stereo ale to już nie na tą chwilę oczywiście takie plany są ale na drugim planie w tej chwili.

Karpaj

New member
Bez reklam
Pioneer jest słabym rozwiązaniem.
Jeśli cena nie gra roli - Marantz CD6005

Jeśli jednak coś w cenie zbliżonej do Denona - Yamaha CD-S300 lub Onkyo S5VL. Ja osobiście nie słyszę różnicy pomiędzy tymi trzema, choć przyznam szczerze, że odsłuchiwałem ich ledwo kilka razy, i rzadko obok siebie.
Marantza porównywałem z Onkyo i czuć różnicę.

Scrollek

Member
jezeli podłączysz Cd do ampli to kup cos firmowego taniego z usb, cudów nie oczekuj propozycje jw sa jak najbardziej ok

babeo

New member
Sprawdź dokładnie, ale coś mi si wydaje, że ten Pionek nie widzi katalogów mp3 nagranych na CD, tzn nie ma opcji przełączania się pomiędzy nimi, tylko od razu wybór np. 60 plików.
Dowiedź się dokładnie jak to wygląda przy USB.

SDman

Banned
Witam,
komplecik bez kompleksów.
Blu BD-F6500 i Pro-Ject DAC Box TV
Box Design by Pro-Ject Audio Systems
Jest na tym samym DAC co Denon 720 więc spokojnie.
Porównywałem go z baaardzo drogim bratem Pro-Ject Stream BOX DS.

Grają identycznie !!!! Również ten sam DAC.

Jak zagra vs Denon myślę, że lepiej !
Pro-Ject Stream BOX DS. wygrał na odsłuchu z CD Xindak CD 06 (reszta ok. 25tyś).
W moim zestawie Micromega AMP +CD + Spendor+kable (10 tyś.) oczywiście nie da rady CD Micromegi ale jest bardzo dobrze.

Wiec wyślij Sony Bdp-s360 na aukcje.
I kup to co Ci polecam - flaszkę prześlesz jak ochłoniesz.

Słów kilka o BD-F6500
Odczytuje Flac i ma bardzo fajny odtwarzacz nie potrzeba nic lepszego.

Odtwarzacz najlepszy w tej klasie cenowej -absolutny HIT !

Rewelacyjna jakość obrazu i dźwięku (aż się nie chce wierzyć, że to Samsung).
Super obraz z YouTube.
Mnogość aplikacji jak w TV Samsunga z tym urządzeniem robimy sobie upgrade własnego TV który nie posiada smarta lub posiada beznadziejnego !

Np. Ipla jak w kompie z możliwością TV Online, TVN Player jak w kompie z możliwością kontynuacji oglądania, wznawiania.
Dodatkowo Iplex Plus, Cineman.vod -mega fajny 2,5 zł. za film bez wychodzenia z domu przyzwoita oferta.
HBO Go, Vevo.com super -teledyski w pierwotnej formie bez loga stacji i głupawych smsów napisów życzeń.
Polskie radio internetowe -hit.inne radia internetowe itd itp.

Odtwarza wszystko z USB i po sieci co bym nie zapodał.
Doskonała współpraca ze Smartfonem Samsung GS3 (AllShareCast)
Miracast również działa więc inne marki Smartfonów również sie połączą.
W sony problem tylko Sony
Pilot jest bardzo ergonomiczny ale najważniejsze, że działa pod każdym kątem.
WiFi net 10-12 MB/s z routerem w standardzie G bez jakichkolwiek przycięć w HD (Ipla, TVN player, Inne).

Do tego wszystkiego bezszelestny i tylko 11-14W pobiera .
Pro-Ject ok. 5-6W

Polecam
Pozdr.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Borixon

Active member
Bez reklam
drogi coś ten model DS są jeszcze FL i jest tańszy ale jak zagra nie mam pojęcia... chciałem się zmieścić w 1500 zł z tym sprzętem. myślałem o cambridge audio dacMagic. używki są za fajną cene...

SDman

Banned
Uwaga, 445 złotych to drogo ?
Ok. 500 za BD-F6500 - coś tam za sony dostaniesz,
flaszka nie musi być najdroższa :)

Pozdr.

Ostatnia edycja:

Borixon

Active member
Bez reklam
Cos tu nie tak kolego. Na szybko spojrzalem na allegro w komórce i cena to 1700 zl

SDman

Banned
Na co spojrzałes ? Jeśli mogę wiedzieć.
Przeczytaj raz jeszcze mój 1 wpis tylko powoli ze zrozumieniem.

Pozdr.

Borixon

Active member
Bez reklam
Dobra teraz już przeczytałem sobie spokojnie na kompie a nie na telefonie. Ja sprawdziłem ten model DS i stąd ta cena. Już przeglądam ten, który polecasz.

SDman

Banned
Witam,
ależ Ty jesteś roztrzepany,
Pro-Ject DAC Box TV

O tym napisałem w pierwszym wpisie.
Tak wiem ciężko w to uwierzyć ale to szczera prawda !
30 lat w audio pasji.
Tędy droga, CD już przeszłością jest.

Pozdr.

Borixon

Active member
Bez reklam
Nie chcę się wierzyć że sprzęt za te pieniądze gra tak dobrze. Dzwoniłem do tego sklepu i powiedzieli mi że Cambridge audio DACmagic zagra lepiej.

A i popatrz jeszcze na to. W specyfikacji jest napisane że nie ma wejścia USB a niżej we funkcjonalności że może służyć po usb wnioskuję z tekstu jako zewnętrzna karta dźwiękowa ??
Pro-Ject DAC Box TV przetwornik cyfrowo-analogowy stereo

Odpowiedz proszę :)

Jeszcze napisałeś że Ten Pro-Ject i Denon są na tym samym DAC'u a z tego co czytam to jednak nie :)

SDman

Banned
Nie chcę się wierzyć że sprzęt za te pieniądze gra tak dobrze. Dzwoniłem do tego sklepu i powiedzieli mi że Cambridge audio DACmagic zagra lepiej.

Jeszcze napisałeś że Ten Pro-Ject i Denon są na tym samym DAC'u a z tego co czytam to jednak nie :)

Witam,
oczywiście nie ma takiej możliwości aby przetworniki DAC droższe (nie wszystkie) grały gorzej.
Faktycznie Denon jest na innym przetworniku (ale cena razy 3) rób co chcesz, podałem Ci
najlepszy stosunek J/C, wybór należy do Ciebie w Twoim przypadku (włączając odsprzedaż
Sony BD).
To jest niezaprzeczalne !
daruj sobie tego szajsunga i kup normalne CD jest duży wybór

Extra wpis -pełen profesjonalizm, nie ma co !:(

:eek:k:

Ostatnia edycja:

Whiplash

New member
Bez reklam
Za to Twoje kopiuj/wklej zalet Samsunga w kazdy watek jest bardzo profesionalne i wiarygodne. Wiesz co jest na forum watek dot. kabli glosnikowych, proponuje Ci tam tez zasugerowac ze zamiast kupowac kable lepiej kupic BD Samsunga.

SDman

Banned
Trochę się dziwię, przecież tutaj (powinieneś o tym wiedzieć jak nikt inny) nie polecam Samsunga
ale Pro-Ject`a .
Cóż z tego co wiem Ty już kupiłeś nie koniecznie dobrze.

Pozdr.

Whiplash

New member
Bez reklam
A post #6 ?

Ja kupilem to co mnie odpowiada i z czego jestem zadowolony a Twoje opinie srednio mnie interesuja..
Ciezko sie z Toba dyskutuje, naprawde trzeba byc fanboy'em firmy aby wklejac w kazdy watek gotowca nt. zalet samsunga. Najgorsze ze jeszcze ktos w to uwierzy..

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
Z Tobą również, to Ty pisałeś nie jednokrotnie, że nie ma znaczenia co cyfrowo odtwarza.
Więc dziwię się, że pijesz -POLECAM PRO-JECT`A nie Samsunga !!!

Pozdr.

Do góry