Aktualizacja z 12.04.2016 - uwagi/opinie

gizewo

New member
jaka wersje KODI masz zainstalowana?

tak czy siak wyglada to na problem lacznosci TV z router poprzez wifi...

tak jak napisalem wyzej... Moj dysk WD My Book 2TB z zewnetrznym zasilaniem mam podpiety bezposrednio do TV i nie mam najmniejszych problemow z odtwarzaniem filmow czy to x264 czy x265 10bit HEVC itd.... wszystko dziala plynnie bez zadnych zaciec... fakt ze starsza wersja 15.2 KODI ciela filmy ale juz aktualna 16.1 jest wolna od tego...

wez po uwage tez szybkosc transmisji swojego PENDRIVE... jak masz wolna pamiec moze poprostu przycinac film o wysokim bitrate... tak sobie przypominam ze zanim kupilem dysk zewnetrzny tez bawilem sie w nagrywanie na pendrive filmow i fakt ze cielo ale to czy to wina pendrive czy KODI (wtedy byl wersja 15.2) byla powodem tego nie wiem...

zainwestowalem w dysk i mam na nim teraz taka mini biblioteke ulubionych filmow i nie bawie sie w pendrive...

Pod które wejście masz podłączony? Ja co prawda mam tv x85, a le wejścia działają podobnie. Ja chcę na stale podłączyć pod nagrywanie, ale jak zostawiłem zwykły dysk, to był on ciągle włączony, w gotowości. Napisane jest nawet w instrukcji o tym.

Razahell

New member
mam dysk podpiety pod HDD REC tzn. mam hub usb 3.0 tam wpiety zeby ciagle nie siegac na tyl TV a do niego dysk lub pendive np. z nowymi wtyczkami do KODI... u mnie po przejsciu w stand by dysk jak i lacze LAN jeszcze jest aktywne 5 minut i sie wylacza (dioda na dysku nie sygnalizuje pracy jak i dioda na routerze)
generalnie po to kupilem dysk z zewnetrzym zasilaniem zeby go aktywowac kiedy potrzebuje a nie zeby byl aktywny zawsze kiedy wlacze TV...

logimen

New member
Mam KODI 16.1
Generalnie trochę sie bujam z podłączeniem tego bo mam modem UPC (podsieć 192.168.0.1) do niego ASUS RT-N18U (podsiec 192.168.1.x) i do ASUSa po USB dysk wpięty. Ściągam bezpośrednio na ten dysk i z niego po WIFI leci do TV.

Tak się zastanawiam, bo zamówiłem NAS Zyxel 325 v2, czy jak go wepnę do modemu UPC kablem to czy TV będzie go widział łącząc się po WIFI. Tyle ostatnio dłubie w routerze, że już się pogubiłem.

Do góry