Aktualizacja dla modelu KDL-55W809C

asikpl

New member
Witam, wgrywaliście już nową aktualizację Poprawa stabilności działania telewizora: v3.155
Oprogramowanie układowe 21-12-2015 coś daje nowego.Nagrywania brak jak widzę teraz czekamy do 26 luty tragedia:-x

ogoorek

New member
Witam, wgrywaliście już nową aktualizację Poprawa stabilności działania telewizora: v3.155
Oprogramowanie układowe 21-12-2015 coś daje nowego.Nagrywania brak jak widzę teraz czekamy do 26 luty tragedia:-x
Wgrywałem to oprogramowanie i w moim odczuciu menu działa szybciej oraz dużo lepiej pilot (czulszy odbiornik?).
Dodatkowo zauważyłem, że przy ustawieniu kontrastu czerni na DUŻY czerń nie "pływa". Nie wiem jako to wytłumaczyć - przed tą aktualizacją przy włączonej tej opcji czerń w jednej scenie potrafiła być czasem ciemniejsza a czasem jaśniejsza (wszystkie inne "poprawiacze" mam wyłączone, czujnik światła też). Oglądało się to słabo i było irytujące. Teraz czegoś takiego już nie zauważam.

lolek126

Well-known member
Bez reklam

Kolego ja myślę że nagrywanie to najmniejsze zmartwienie ludzi , mają poważniejsze... które powodują dyskomfort ..bo nagrywanie można zastąpić dekoderem cyfrowym i nagrywa się to co się chce a inne rzeczy ciężko zastąpić... dobrze że już coraz lepiej ale do 100% to jeszcze im zostało...

piotrgryf

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zostało i to bardzo dużo. Telewizor nie potrafi uśpić dysku, który cały czas pracuje. Dzisiaj odpaliłem przeglądarkę wbudowaną. Pokręciłem się trochę po wp.pl, telewizor się zrestartował samoczynnie. Czy mógłby ktoś z was sprawdzić, czy u was ten problem występuje. Są również plusy, tv nie łapie już restartów podczas normalnego przełączania kanałów na naziemnej, jest lepsza reakcja na pilota, ale jeszcze dużo do zrobienia.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

asikpl

New member
Fakt z tym dyskiem to lipa straszna ja kupiłem kieszeń z on/of jak nie używam to wyłączam i jakoś to funkcjonuje gorzej będzie z nagrywaniem na dysk.Co do przeglądarki u mnie nie ma żadnego resartu i ani zawiechy.

piotrgryf

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zdążyłem tylko odpalić wp.pl i reset. Na pewno wcześniej tego nie było, możesz powiedzieć jakie aplikacje masz zainstalowane na tv?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

asikpl

New member
Specjalnie odpaliłem przeglądarkę i wszedłem na wp z 10 minut przeglądałem i jak już chciałem zamykać to się zrobił reset więc mamy to samo:niewiem:

Szaki31

New member
Podepnę się pod temat... chłopaki jak " połączyć " tv w808c z Pilotem RMF-TX100E ??? Co trzeba głównie zrobić,aby to ze sobą współpracowało? Thx!

Szaki31

New member
Jeszcze jedno pytanie,i z innej beczki ;) Czy te OKULARY - 3D SAMSUNG AKTYWNE SSG-5100GB - będą pasować pod Sony w808c ? Czy rozglądać,się za innymi ? Thx!

Do góry