Adapter bluetooth do kina domowego

qweluke

New member
Cześć,

Posiadam głośniki Logitech Z-906.
Zastanawiam się nad zakupem adaptera bluetooth aby mieć możliwość bezprzewodowego połączenia laptopa/komórki z tymi głośnikami. Znalazłem kilka propozycji:

Philips AEA2000
Philips AEA2000 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Logitech 980-000560
Logitech Wireless Speaker Adapter Bluetooth - Głośniki - Sklep komputerowy - X-KOM.PL

Bluetooth BELKIN Bluetooth Music Receiver
http://www.dobreprogramy.pl/Kleryk_LDZ/BELKIN-Adapter-audio-HD-Bluetooth-NFC-szybki-test,53644.html

Mieliście styczność z którym z tych urządzeń? A może możecie polecić cos innego?
Ten ostatni (belkin) ma złącze toslink... Myślicie że byłbym w stanie przesyłać dźwięk z laptopa po BT do głośników w AC-3 albo DTS? (5.1)

yarck

New member
Podpinam się pod temat. Oglądałem już BTA-10 w Saturnie i wydawał mi się nieco drogi. Adaptery Harman BTA-10 są prawie 2,5x droższe niż te w pierwszym poście. Warto płacić aż tyle? Różnica będzie aż tak odczuwalna?

Michup

New member
Mam Philipsa. Podpięty pod we analogowe do kina Onkyo. Trochę słabo wysokie tony, BT chyba przycina. Po kablu z tego samego źródła zdecydowanie lepiej.
Rozwiązanie jest wygodne bo można sobie z fona odtwarzać przez BT bez kłopotliwego kabla.

Do góry