unbeatable1985
Member
Witam. Chciałbym rozbudować mój amplituner onkyo 905 o możliwość przesyłania do niego dźwięku poprzez bluetooth. Jaki adapter proponujecie? Jakich wy używacie do swoich amplitunerów lub do innych sprzętów muzycznych?
Czy ten adapter może być podłączony normalnie do gniazdka czy jest tylko ładowany u działa jedynie na akumulatorze?
Ten Logitech oferuje jedynie zabytkowy już BT 3.0, który nie wspiera żadnych kodeków mało stratnych.Ja posiadam adapter Logitech
https://www.mediaexpert.pl/komputer...3zsDMNssb4jcf6zFw4htOFczlXgRUqwQaAghEEALw_wcB
Działa bardzo dobrze. Zasilany gniazdka.
Armanig, osobiście nie używałem ani nie testowałem, ale kiedyś widziałem w domu u jednego klienta, u którego robiliśmy.Podsumowując połączenia bezprzewodowe, bo już ręcę opadają.
Pomyśleć, że cały problem tylko i wyłącznie dlatego, że producenci nowych przybytków w postaci np. TV, nie instalują już gniazd mini jack, a jakieś absurdalne bezprzewodowe łączności. To jest dramat w jakich czasach żyjemy, zeby nie można było połączyć głośników audio do tv do mini jacka, phono po analogu?
Zamiast wpiąć mini jacka i zapomnieć, to muszę kupować za setki zł jakieś wynalazki BT i testować....
Ile takie gniazdo w hurcie u producentów TV kosztuje, 1zł, 50groszy?
Teraz nawet nowy OLED LG nie posiada takiego gniazda, a rok temu miał.
Zakupiony Ekstraktor audio, który robi za przelotkę z hdmi i wyciąga audio na mini jacka również zwrócony (200zł)
Badziewie działa jak chce.
Dokupiłem również inne adaptery BT
1. Logitech (200zł)
2. TP-Link (200zł)
Jakość jednego jak i drugiego o niebo lepsza od wynalazku BT z allegro z pseudo APTX HD i lagami audio. Dramat.
Zabytkowy Logitech tego nie ma, a gra bez porównania lepiej!
Podobnie TP-Link i to bez słyszalnych opóżnień, sprawdzane na audio/video sync test.
Zostawiłbym jednego z nich, ale nie mogę wyciszyć do zera sygnału audio. Wina TV. Na telefonie można.
Kompletnie tego nie rozumiem.
Czy ktoś jest w stanie w ogóle polecić jakiś transmiter audio, ale na WIFI? Nie na BT, a właśnie na łączność WIFI?
Czyli wpinam mini jacka do takiego adaptera, a ten łączy się po wifi z tv.
To jest jedyne połączenie audio (po wifi), które działa u mnie bez jakichkolwiek problemów (sprawdzone na soundbarze).
Czytałem ale przez dwa lata wiele mogło się zmienić. Wtedy nie byłeś zadowolony. Pod jakie gniazdo to trzeba podłączyć? Polecisz jakiś?Jest możliwość, kwestia wpięcia odbiornika pod gniazda ampli.
Cała reszta opisana wyżej.