ACER H5350-ktoś ma?

kacperski

New member
Tu masz kalkulator http://www.acer-euro.com/pjcalculator/, musisz tylko wskazać model i nanieść swoje wymiary. Mi wyszło, że podany przez ciebie rozmiar uzyskasz z 3,4 m i tele na maxa :(. Wynika to z małego zaledwie1,1 zakresu zumu. Niestety większość projektorów z tego zakresu cenowego tak ma. Nie ma cudów. Z 4,2 m uzyskasz odpowiednio
a.zoom W 273-154 cm
b.zoom T 249-140 cm

kacperski

New member
No i pojawił się nowiutki H5350. Nigdy nie miałem projektora ale parę razy u znajomych oko zawiesiłem i muszę przyznać, że rewelacja. Na razie rzucam na ścianę z około 3,0 m. Docelowo ekran elektryczny i około 4,2m. Mnie powaliło i już nie mogę się doczekać kolejnej projekcji. Jako HD ready doskonały i nadal, ba tym bardziej nie widzę sensu wydawać kasę na droższy sprzęt a nadal HD ready.

kacperski

New member
Sorki chłopaki ale trochę w inne tematy odleciałem. Foty mogę zapodać, tylko na razie na ścianę rzucam i to ani białą ani szarą i do tego trochę podrapaną. A jeśli chodzi o foty to w jaki temacie i co powinny zawierać by było sens je zamieszczać?

Dztka

New member
Dawaj w tym temacie i najlepiej kontrastujace kolowy w ciemnych scenach. I cos bialego baaardzo bialego z jednym wyrazistym kolorem w tle :)

kacperski

New member
Przepraszam, ale ciągle czekam aż mój canon lustro do mnie wróci, to foty będą miały jakikolwiek sens. Oglądam ile czasu starczy i jestem mega zadowolony. Coś pisaliście o ciemnych partiach, że mało szczegółów. Nie wiem, nie znam się, może i powinno być więcej ale ja tego nie widzę, po prostu jestem może mega wkręcony w swój pierwszy projektor. Sygnał leci po HDMI 15m i jest powalająco. Nie wiem czego więcej można oczekiwać w tej klasie, może faktycznie jak i po dorzuceniu kolejnych 6-8 stówek dostajesz jakieś 2% więcej szczegółów w ciemnych scenach ale po co??? Też miałem obawy , bo np. najtańszy na rynku i jeszcze ACER. Ale rozwiały się w momencie jak to cudo wyjąłem z pudełka.

Do góry