9604 uwalony

ddarekk

New member
No i zrobił się problem. Jak zwykle po ukazaniu sie nowego softu postanowiłem go sobie wgrać.
Oprogramowanie się zaktualizowało ,flipek sie wyłączył i zgodnie z instrukcją powinien włączyć się po 10 sekundach . I co ? i nic mija godzina a dioda miga sobie na czerwono i żadnej reakcji. Czyżby serwis ? A może jakiś pomysł ?
Pozdrawiam

toykillas

New member
wgraj poprzednie firmware (no końcu cyfry 75), zapyta się TV czy chcesz downgrade, yes i leci. Ja miałem tak samo, po jakiś 15 minutach odłączyłem pena wyłączyłem TV (z boku) a potem nowy stary soft. Jak nie masz zapisanego firmware mogę wrzucić na jakiś hosting

ddarekk

New member
Niestety się nie da . Problem jest większy ponieważ telewizor nie reaguje na pilota ani na przyciski.Po prostu umarł.Pewnie soft się wywalił. Żadnej reakcji.Zgłosiłem już do philipsa i czekam na kontakt od technika.Zobaczymy jak długo to potrwa.Okazuje sie że aktualizacja nie jest taka bezpieczna jakby sie wydawało.Z pięć razy udało sie bez problemów a za szóstym bęc.

toykillas

New member
Niestety się nie da . Problem jest większy ponieważ telewizor nie reaguje na pilota ani na przyciski.Po prostu umarł.Pewnie soft się wywalił. Żadnej reakcji.Zgłosiłem już do philipsa i czekam na kontakt od technika.Zobaczymy jak długo to potrwa.Okazuje się że aktualizacja nie jest taka bezpieczna jakby się wydawało.Z pięć razy udało się bez problemów a za szóstym bęc.

ten firmware ...76 jest jakiś wadliwy, mi się dwa razy wysypał podczas aktualizacji. Za pierwszym razem miałem tak jak u Ciebie, za drugim razem się zrestartował ale zamiast planszy aktualizacyjnej były szare paski. W obu przypadkach tv się zawiesił podczas aktualizacji, ale downgrade poszedł bez zająknięcia.

ddarekk

New member
W ubiegłą środę zabrali telewizor z domu . Do Radomia dojechał , nie wiem kiedy , ale do serwisu przyjęty został we wtorek. Prawie tydzień w podróży :grin: Teraz ma status "w naprawie" .Pewnie jeszcze kilka dni potrwa naprawa ( wgranie softu ) a potem tydzień powrót . Trzy tygodnie bez telewizora ! Trzy tygodnie bez brazylijskich seriali ! Dobrze chociaż że mecze można obejrzeć w pubie.

ddarekk

New member
Dalej w naprawie. Poszła płyta główna. Ciekaw jestem czy to przez soft czy tylko zbieg okoliczności. Na razie czekają na części i poczekają jeszcze co najmniej do końca tygodnia.To już będzie miesiąc. Ups

Do góry