85C805 vs 85MQLED85 vs Hisense 85U7KQ?

mpDante

Member
Bez reklam
Chyba U7NQ i to w 65", bo 75" jest na ips... Poza tym, uwzględniając aktualne promocje i cashback, Hisense jest tańszy od TCLa, więc rzeczywiście ma najlepszy stosunek jakość/cena.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wyraźna różnica jest na korzyść TCLa.
Masz też w specjalnej ofercie dla członków forum i to z pakietem gratisów dodatkowo.

luck76

Well-known member
Ale żeby było w tramacie - czym się różni w/w tcl nowy z PL dystr od w/w Hisense po refreshingu z np niemieckiej dystrybucji i czym właściwie jest refreshing (a właściwie refreshment) bo w eng terminologii dot elektroniki do tej pory się nie spotykałem. Jest pojęcie refurbishment. Chyba że chodzi o oleda którego pixele są poddawane cyklicznemu odświeżaniu, wówczas i owszem.

gregor.oa

New member
Wyraźna różnica jest na korzyść TCLa.
Masz też w specjalnej ofercie dla członków forum i to z pakietem gratisów dodatkowo.
Witam
Poproszę o cenę. szukam 65 '' do 4200 czegoś dobrego mam aktualnie panasonic txds630e i sport wygląda ok kalibrowałem wg youtube wiele lat temu i przyszedł smak na coś większego :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips jako obraz - oczywiście , że warto.
Ambilight i 65" to robi zawsze wrażenie.
A 65PML 9008 masz za 3999 zł z pakietem gratisów dodatkowo dla członków forum.
A sygnał masz z czego ?

gregor.oa

New member
na tyle się nie znam do philipsa 9008 po prostu zobaczyłem fajną cenę do rozmiaru 75 ale wiadomo za 75 w dobrj marce trzeba dać. Wyczytałem z kolei że philips 9008 średnio ma czarny ekran jakieś przebarwienia itd. fajnie jest mieć ambiligt ale nie kosztem obrazu. Po prostu boję się żeby mój stary panasonic TX-50DS630E
nie okazał się lepszy :)

może Samsung QE65QN85D (czy macie w sprzedaży) zamiast Philipsa 65PML9008 ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Bo teraz w klasie cenowej masz już modele mini led, które zapewniają rewelacyjną czerń , ostrość i głębię obrazu.
Jak ktoś dał się skierować w tej samej cenie na zwykły LCD - to nic dziwnego , że jak pójdzie do sąsiada które ma mini led- to będzie już każdego
dnia rozczarowany.
Hisense póki co to jeszcze nie ta liga.
Ale każdy wybiera co uważa,

Do góry