83/85" do jasnego pomieszczenia - MiniLED vs OLED do 15k

phoenix_me

Active member
A wracając trochę do oryginalnego tematu.

83 OLED > Samsung S90D albo LG C4
85 LED > Samsung QN90D albo Bravia 7

Chcesz mieć najlepszy obraz weź OLED'a (chyba tutaj skłaniałbym się ku S90D - jest dostępny za około 12k)
Chcesz święty spokój i brak zmartwień o wypalenia (chociaż w Twoim wypadu przy 25% TV informacyjnej to bym się tak bardzo nie przejmował) to weź B7 (jeżeli nie szkoda Ci dołożyć w stosunku do QN90D)

Takie są moje typy.
I wszystko na to wskazuje, że sam będę decydował właśnie między wymienionymi powyżej.

Ostatnia edycja:

Marlo

Active member
Modele TCL na rynek USA.
QM6K 50" ,55" ,65",75" ,85" ,98"
QM7K 55" ,65" ,75" ,85" ,98" ,115"
QM8K 65" ,75" ,85" ,98"
QM9K 65" ,75" ,85" ,98"
X11K 85" ,98"
Mnie ciekawi ten QM9K , patrzyłem na cennik w USD ,
to ma być bardzo drogi, dużo droższy od C855.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Każdy następca jest dużo droższy.
Oby był lepszy.
Na razie ceny są świetne.

Marlo

Active member
Ale to będzie wyższy model od C865,
QM8K 65" 1999 USD ( C865 ? )
QM8K 75" 2499 USD
QM8K 85" 2999 USD
QM8K 98" 4999 USD
QM9K 65" 3999 USD ( C965 ? )
QM9K 75" 4499 USD
QM9K 85" 4999 USD
QM9K 98" 7999 USD
X11K 85" 6999 USD
X11K 98" 9999 USD

Ostatnia edycja:

Edyta 89

New member
My w kiloncu zdecydowaliśmy się na c4 83 cale w Media wyrwany z kodem za 13100... I na ten moment woooow. Cieszę się, że poszłam w większy format. Dobrze ze nie braliśmy kalibracji bo wyjsiowo wydaje mi się ok obraz. Chyba że podeślecie parametry jak go podrasować byłoby fajnie. T

Vippie

New member
Ja zdecydowałem się w zeszłym roku na wymianę TV z mojego C7 OLED 65 na G5 77 na początku byłem zachwycony, opad szczęki i wogóle, po tygodniu moje oczy zaczęły siadać, pieczenie, swędzenie, białe plamy ogólnie nie mogłem dłużej niż 20 minut oglądać bo mnie to męczyło. Wszystkie ustawienia sprawdziłem, raz jak wyłączyłem pixel shift to miałem wrażenie że moje oczy są ok, ale rano jak włączyłem to znowu to samo. Po prawie dwóch tygodniach zastanawiania się oddałem go z bólem serca. Wziąłem S95D bo w Polsce nie jest dostępny S90D jako QDOLED w 77 calach, bo takiego chciałem od początku. No ale matowa matryca kompletnie mi w salonie się nie podobała, jak ogromny ekran od laptopa to wyglądało, też oddałem. Postanowiłem wrócić do LG serii C4 i wziąłem 83 cale. Przez tydzień było super, ale po tygodniu dokładnie takie symptomy jak na G4 (może delikatnie mniejsze ale dalej problem z oczami) zaznaczę że nigdy czegoś takiego nie miałem. Mam w sypialni CX55 i na biurku CX48 i jest idealnie. Monitorów komputerowych przerobiłem kilkadziesiąt i nigdy mnie tak oczy nie bolały jak na G4 i C4. No więc po C4 spróbowałem MiniLeda Hisense UX 85 i tutaj z oczami było ok, wyglądał obraz bardzo ładnie, ale właśnie jak pisaliście wcześniej problemy były z ruchem, artefaktami, rozmytym obrazem ruchu i w dzień ta powłoka odbijała wszystkie barwy tęczy. Teraz mam pustą ścianę i czekam załamany na nowe telewizory na 2025. Ciekaw jestem czy uda się dostać S90F 77 jako QDOLED, albo X11K jak sobie poradzi z ruchem. Na LG raczej nie liczę bo ich nowe algorytmy wykańczają moje oczy.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Spokojnie możesz sięgać po 85X11k
Jeszcze nikt się nie zawiódł
Ludzie są zachwyceni.
Tylko kończy się specjalna promocja dla członków w forum, w wyjątkowej ofercie.
Zostały ostatnie dwie sztuki.

phoenix_me

Active member
Tylko kończy się specjalna promocja dla członków w forum, w wyjątkowej ofercie.
Zostały ostatnie dwie sztuki.

Ta otoczka ekskluzywności odnośnie telewizorów TCL'a jest moim zdaniem przesadzona.
Spraw, aby oferta wyglądała na wyjątkową, aby potencjalny klient myślał, że to okazja życia, a decyzję należy podjąć już, bo inaczej okazja przepadnie. :)

Dlaczego nie napiszesz na ogólnym, jaką cenę oferujesz, tak jak zrobiłeś to odnośnie Samsunga OLED 83S90D. Co swoją drogą bardzo mi się podobało.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wg mnie najwyższy model 85X11 zapewni Ci wszystko w tej klasie.
Masz jeszxze specjalną ofertę dla członków forum

Do góry