82RU8009 czy 82NU85003la

Majkel_

New member
Witam nosze się z zamiarem kupna nowego telepatora

Zastanawia mnie który będzie lepszy LG czy Samsung

Z Góry dziękuje za porady

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Pytanie ile masz max kasy ?
LG jest na tej samej matrycy- matrycy Samsunga.
Samsunga raczej już nie kupisz.

Majkel_

New member
zostawiłem sobie widełki 8000-9000 pln , Samsung do 6000 a LG do 7000 wiem ze jeden jak i drugi ma matryce VA i teraz takiej szukam.

Przesiadka z 55es8000 , ale również zmiana salonu i sam salon to teraz będzie 50 m2 i mam rozterkę czy może 75 cali.

Samsunga na aledrogo chyba widziałem.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Samsung oferuje przestarzałą wersję HbbTV 1.0 z 2010 na której nie działa między innymi Polsat News, jest to jedyny producent telewizorów co nam Polakom taką starą wersję oferije. Od 1 stycznia wchodzi Rozporządzenie Ministerstwa Cyfryzacji odnośnie minimalnej wersji HbbTV jaką musi telewizor posiadać to 2.0.1
LG oferuje najnowszą jaka tylko jest wersję HbbTV 2.0.2, tak jak i Philips i TCL

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Też mam takie wątpliwości.
Ja bym brał wysokiej klasy model 75".
Na 75" masz tą samą kasę ?

Majkel_

New member
Ogólnie szukam dużego telepatora w dobrej cenie , myślę o matrycy VA bo raczej oglądanie przed TV 75-85 taki rozmiar myślę że będzie odpowiedni na moją ścianę , odległość 3,5-4,5 m

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dla Twoich potrzeb :
- Sony 85XH9096 masz w specjalnej ofercie z pełnym pakietem
- LG 86 Nano 903 w programie gdzie sam wybierasz ceny z pakietem

Majkel_

New member
Heeh a miał być mniejszy i do kwoty 10k , czyli Samsunga nawet nie brać pod uwagę ? I już obojętne czy Sony czy Lg? Nawet taka ulopa zmieści mi się na ścianie

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Napisz do Kikiego o podanie cen, bo ma dobre i na raty też podobno sprzedaje.

Nie wiem do czego chcesz urzywać tego telewizora, ale jak chciałbyś utworzyć w telewizorze jedną listę kanałow składającą się z programów DVB-T i DVB-S i dowolnie te kanały między siebie wymieszać, to tylko takie coś da się w Philipsie.

Sony nie wiem jaką ma zaimplementowaną wersję HbbTV, bo na pytanie Polski oddział Sony pisze że nie wie.

Ostatnia edycja:

Lechu1956

New member
@Paździoch
Daj sobie już spokój z tym HbbTV. Na stacjach komercyjnych masz tylko tam informacje o programach. Do tego większości służy EPG. W naszej telewizji publicznej to samo, a może i więcej co na HbbTV jest w aplikacji TVP VOD. Wiele telewizorów ze starszą wersją lepiej u nas radzi sobie HbbTV, niż te z najnowszą wersją. O wielkich możliwościach HbbTV słyszymy od kilku lat. Czas mija, a zmian prawie nie ma. Nawet w Czechach od czterech lat zastój. A tam HbbTV jest o wiele lepsze, niż w naszym kraju. Ja wolę mieć w telewizorze nowszą wersje YT , niż HbbTV.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Pytane zawsze wraca jakie aplikacje są ważne do potrzeb ?
Na czy najbardziej zależy ?
Osobiście nie korzystam z HbbTv.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
HbbTV to przyszłość, coraz więcej programów będzie się w tym pokazywać, od stycznia 2021 w telewizorach obowiązkowa będzie wersja HbbTV co najmniej 2.0.1, do tej pory była wolna amerykanka w tej kwestii, więc producenci by móc sprzedać taki telewizor po 1 stycznia będą musielu w nich podnieść wersję do wymaganej w rozporządzeniu Ministerstwa Cyfryzacji.
W telewizji naziemnej raczej nie będzie dużo miejsca po przejściuna DVB-T2 HEVC na kanały 4K dlatego wyjściem będzie nadawanie ich poprzez HbbTV, a naziemnie w HD.

Już trwają prace nad nową wersją HbbTV 2.0.3

Lechu1956

New member
@Paździoch.
A Ty dalej swoje, a argumentów zero. Więc odpowiedz sobie na proste pytanie. Czy w aplikacjach Ipla, Player, TVP VOD nie można umieścić kanałów 4K ? Jakie więcej programów? Sądzisz ,że Polsat i TVN za darmo poprzez HbbTV będą nadawać wszystkie kanały. Polsat odkodował na jakiś czas Polsat News. Jakość kanału jak analog, a jakość HD poprzez HbbTV taka jak niemieckie kanały SD z Astry. O taką jakość Ci chodzi ? Przyszłość , to osobne aplikacje operatorów z możliwością sortowania, przełączania do przodu i tyłu, oraz wybieraniem numerycznym . Wejdź na hiszpańską stronę Orange i zobacz jak tam działa telewizja od tego operatora.

Do góry