pitrek45
HDR zmiażdży TCLa ???
1 Nie zmiażdży - po jasność badana na Samsunga spada chyba po 15 minutach do połowy wartości ( o ile dobrze pamiętam)
2.W cenie jednego Samsunga 75" mam dwa TCL 75C70 - a różnica ceny w żaden sposób nie pokrywa różnicy jakości.
3. Test 75" powinien być za trzy dni.
Ale to Twoja kasa i Twój wybór.
Pierwsza sprawa to to nie jest 75" tylko 78"więc powierzchnia ekranu sporo większą 8cm prawie po przekątnej dla mnie to dużo
Druga kwestia to jasność cytat z HDTV . UK
Przy kalibrowaniu punktu bieli do D65 szczytowa luminancja w trybie HDR mierzyła 1 455 cd / m 2 w oknach o rozmiarach określonych przez UHDA dla certyfikacji Ultra HD Premium i niższym, ale wciąż imponującym 605 cd / m 2 na pełnym poziomie. biały raster pola
Co daje 50%swiatla więcej jak w TCL ale jeśli tylko cały czas by waliło białe światło
A w tcl to co pewnie jakimś cudem non stop na maxa będzie świecić ? Domyślam się że z 5 minut i spadnie do 250 CD /m2
Wygląda na to że Samsung nawet na maxymalnym obciążeniu non stop będzie świecił lepiej jak tcl w piku .
Sami w testach piszecie że 400 to nie jest zadowalające do HDR a tu nagle TCL który ma pewnie ze 250 ma być pogromcą telewizora z certyfikatem ultra bo jest tańszy
A że HDR wcale nie widać no to przecież nie musi bo jest tańszy o połowę ważne przecież że ma.
Gdzie tu logika
NAGLE NIC SIE NIE LICZY?
Co to znaczy niewspółmiernie droższy ? Nigdy tak nie jest że coś 2 razy droższe jest 2 razy lepsze
A najciekawsze jest to że w pojedynku TCL kontra świat nie liczą się już żadne systemy typu
Fald
Pełne podświetlenie direct
Upłynniacze wszelkiej maści 2 razy szybsze jak w tcl
Wszystko to nad czym pracowali przez dziesiątki lat idzie o dupę potłuc
Po co wy robicie te testy ? Zaczynam się zastanawiać skoro na wszystkie choroby jest jedno lekarstwo TCL
Szczerze powiem że wolę te 5 lat czekać na oleda ale patrząc w Samsunga który na tą chwilę spełnia pewne wymogi w mojej ocenie o wiele bardziej
A już pół żartem pół serio to pewnie w dziedzinie motoryzacji też wybierzesz np pickupa marki Tata bo przecież to to samo co hilux tylko 4 razy tańsze a w sumie to samo robi