75 cali z tunerem satelitarnym

kombinat

New member
Cześć,
Budżet jest niewielki jak na rozmiar - 7000zł i celujemy w 75 cali.
Czy da się w tej cenie kupić coś przyzwoitego, co posiada tuner satelitarny?
Pozostałych wymagań nie mam wielkich, wiem, że przy tej cenie jakość obrazu nie będzie topowa. Fajnie jakby UI było płynne i kanały nie przełączały się kilka sekund :)
Zastosowanie: głównie telewizja, trochę streamingu.
Póki co znalazłem SONY KD-75X85K, jakieś alternatywy?

kombinat

New member
Zniknął przycisk EDIT, więc wybaczcie za nowy post.
Warte uwagi wydają mi się również:
Philips 75PUS8807 - na plus cena, zawsze chciałem ambilight, na minus android TV (czy jest dużo gorszy od google tv?)
TCL 75C735 - na plus jakość obrazu i google TV, na minus niewiadomo jak z przyjaznością softu - z telewizora często będą korzystać starsze osoby i nie będę mieć zawsze czasu pomagać w konfiguracji jeśli będą częste bugi/update'y

Z powodu minusów TCL skłaniam się ku Philipsowi, zwłaszcza, że jest o 1k zł tańszy od Sony'ego z pierwszego postu.

Chętnie posłucham argumentów za i przeciw, oraz być może innych propozycji.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
ambilight przyniesie Ci zdecydowanie więcej radości !
Philips ma szybszy i nowszy procesor. Ma więc lepsze skalowanie, większą wydajność.

kombinat

New member
Dzięki kiki.
A jakbyś miał porównać tego Philipsa do SONY KD-75X85K? Widziałem, że go polecałeś w paru miejscach na forum (zresztą jak i Philipsa), zastanawiam się co jest lepsze.
Czy o tej szybkości i skalowaniu mówiłeś właśnie w stosunku do Sony?

Ambilight masz rajcę, ponownie kusi, z kolei w Sonym kusi Google TV i chyba lepsza matryca?

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Philips ma jeszcze jednego wikiego asa w rękawie, a mianowicie umożliwia stworzenie listy kanałów naziemno-satelitarnej i dowolnie między sobą kanały mieszać, w produktach innych firm jest to niemożliwe.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak i tym Philips powinien się chwalić, bo wiele osób szuka telewizora z taką funkcjonalnością, a nigdzie na stronie Philipsa nie ma o tym ani słowa.

Do góry