75-77 cali OLED do 10 tyś czy mini OLED?

Cześć
Pierwszy mój post podejrzewam, że po jakieś 10 latach poza tym forum.
Bez zbędnych opisów. Chcę kupić TV na nowy dom. Decyzja poszła na 75-77 cali (gdyby miałby mniejszy tv na pewno nie było by problemu w tym budżecie)
Myślę o oled chodż nie zamykam się na mini led
Szukałem np na LG chodż w tej cenie można kupić od B33 a więc z 2023 r, nowego B46 , C31 a nawet znalazłem w tej cenie c41 z jakiegoś mniej pewnego źródła
Porównując te modele po parametrach, które nic mi nie mówią już się pogubiłem a co dopiero inne marki.
Nie gram w gry, tv głównie to telewizja po sieci i streamingu na platformach. Tv w salonie z dużymi oknami (są rolety) dlatego miło by było gdyby oled był jasny
Proszę mnie nie negować, za nowy temat :)
Gdyby były pytanie z chęcią będę odpisywał
Pozdrawiam
Grzesiek

Pewnie i jeszcze z 200 tys lub więcej ( ogrodzenie, taras, ogród, kostka, szafy , narożnik , stół, krzesła, pralka …
Tak więc na poważnie z racji, że tych wydatków przede mną jeszcze sporo ( tak jak i za mną już ) wolał bym zostać do tych 10 tys.

Technologia, wydaje mi się, że idzie na tyle do przodu, że to co dziś jest nowością i drogie za 5 lat będzie powszechne i cenowo przystępne. Dlatego też nie chce wydawać więcej by z czystym sercem za np 5 lat kupić coś nowego.

Ktoś się wypowie?
Jeśli za szeroki temat to może zapytam się co możecie powiedzieć o różnicach miedzie LG C45 a Samsung S90D- jeden i drugi 77 calowy
Jak kupujecie TV często i za nascie tysięcy to i pewnie jakieś uchwyty do TV idą ciekawe czy najtańsze? Na co zwrócić uwagę przy zakupie uchwytu? Jakieś sprawdzone marki?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To wybierałbym zdecydowanie Oled TV tak jak wybrałeś.
Obydwa oledy i LG i Samsunga to wysoka półka
Obydwa modele są jasne.
Jeśli nie chcesz przekraczać 11 ty zł - to najlepsze klasie.
Większe możliwości ma 77C45 LG - masz w specjalnej cenie dla członków forum. Ma wszystkie HDRy,
Uchwyt stały - , bardzo dobry i cienki - LCD 97.
Z regulacją dobry - 399 zł

Kiedy planujesz zakup ?

mogę kupić i dziś
A gdyby miał być jakiś cienki uchwyt, ale nie stały ? Mam teraz taki i łatwiej zawsze zamontować tv, wytrzeć kurze czy czasem siedząc gdzieś indziej go ustawić by nie tracić na jakości oglądania ( bo to LCD)

Do góry