65XE9305 vs. 65XF9005

Cobi99

New member
Witam...posiadam model 65XE9305 i na moje nieszczęście strzeliły pixele na matrycy, tv ma 9 miesięcy i jest oczywiście na gwarancji. Serwis na porozumieniu z Sony support chcą wymienić na model 65XF9005...Oglądam wszystkie testy i porównania na necie i mam mieszane wrażenia. Pani z Sony support poinformowła mnie, że zaoferowany model KD-65XF9005 jest znaczniej bardziej zaawansowany technologicznie niż mój odbiornik z 2017r. Jakieś opinie na ten temat bardzo mile widziane...?

nagdob

Member
Bez reklam
Witam...posiadam model 65XE9305 i na moje nieszczęście strzeliły pixele na matrycy, tv ma 9 miesięcy i jest oczywiście na gwarancji. Serwis na porozumieniu z Sony support chcą wymienić na model 65XF9005...Oglądam wszystkie testy i porównania na necie i mam mieszane wrażenia. Pani z Sony support poinformowła mnie, że zaoferowany model KD-65XF9005 jest znaczniej bardziej zaawansowany technologicznie niż mój odbiornik z 2017r. Jakieś opinie na ten temat bardzo mile widziane...?

A jak zauważyłeś te pixele? Też mam ten TV i też prawie ten sam okres.

barburian

New member
Bez reklam
Sony

Witaj, Pani trochę nawija Ci makaron na uszy, XF9005 jest nastepcą XE9005, natomiast
następcą XE93/XE94 jest Seria ZF9, czyli Pani jako zapchaj dziurę proponuje Ci gorszy telewizor
niż miałeś. Powalcz o ZF9

Cobi99

New member
Witam pojawiła się mała czarna kreska długości 3-4 mm i widać to na jasnych kolorach na czarnym wiadomo że nie...mam zdjęcia poglądowe to mogę wysłać na maila pozdr

Do góry