65Xd8505 vs 65Ks7000

WuMike

New member
Bez reklam
Dokładnie. DX750 jest lepszy od XD85, z racji wyższej jasności oraz głębszej czerni. Kontrastem bije go o głowę.

Szym3k

Member
Właśnie patrzyłem na stronę Euro AGD i XD9305 jest po 9999zł a XD8505 7590zł. Miałem czekać z zakupem do marca (podobno wtedy jest najtaniej), ale przyznam, że zacząłem się zastanawiać. Myślicie, że warto czy jednak czekać?

fausto1

New member
Bez reklam
No ja tez widze wlasnie te promo.. chyba taniej juz nie bedzie. Powiedzcie mi tylko czy moge w jakis sposob spraedzic przed zakupem cxy taki tv nie byl przypadkiem uzywany ?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

WuMike

New member
Bez reklam
Kiedyś prognozowalem, ze cena za 65XD93 spadnie poniżej 9,5 tysiąca, ale teraz nie jestem już tego taki pewien - głównie przez kurs walut - więc chętnym radzę brać go już teraz, w promocji. Będziecie mieli kilka miesięcy więcej oglądania na świetnym ekranie ;)

Modele 2016 dopiero zaczna spadac. Powoli rusza wyprzedaz.
Jedyne co trzeba robic to pilnowac aby nie przegapic momentu kiedy dany model nie bedzie juz dostepny z magazynu.

Zreszta co rok tak jest. Normalna sytuacja.

10k za Xd93 to przesada. Jest wart max 8,5k pln.
Ja bym poszedł w Panasonica 65DX750E - dzis jest za ok 7.5k pln - za 7k uwazam ze warto go kupić...

WuMike

New member
Bez reklam
W promocji do 31.12 65DX750 jest po 6999 zł. To już na pewno warto i sam się mocno zastanawiam, czy nie wziąć go na 2-3 lata, by potem wskoczyć na dopracowanego OLEDa.

RHJG

New member
Bez reklam
Witam w tej cenie Panasonic 65DX750 moim zdaniem -warto.Co do Oleda modele na 2017r mają mieć nowe panele z 1000 nits,jak na tym się skończy a HDR dalej będzie w "modzie" to Oled podzieli los plazmy.Ciężko będzie wycisnąć z Oled coś więcej-obym się mylił ! Tym bardziej,że na horyzoncie za trzy lata pojawi się prawdopodobnie "prawdziwy" Qled ?

Szym3k

Member
Na Panasonic'iem też się zastanawiałem, ale odstrasza mnie FireFox OS z którego podobno mają się wycofywać. Może Android też nie jest idealny, ale wygląda na to, że to właśnie na niego stawiają producenci. Gdyby ten Panas miał Androida byłby dla mnie TV idealnym....

P.S.
Powiedzcie mi proszę, gdybym zdecydował się na zakup TV i w sklepie pozwolili by wybrać konkretny egzemplarz, na co zwrócić uwagę, jak wykryć wypalone piksele, nierówne podświetlanie itp?

Ostatnia edycja:

fausto1

New member
Bez reklam
65xd8509c za 7500 bedzie zdecydowanie lepszy od xd85 i nie duzo gorszy od xd93?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Szym3k

Member
"65xd8509c za 7500 bedzie zdecydowanie lepszy od xd85 i nie duzo gorszy od xd93?"

Nie pomyliło CI się coś z modelami TV?

Zdecydowałeś się może na któryś?

Ostatnia edycja:

WuMike

New member
Bez reklam
X8509C to ubiegłoroczny model na matrycy VA, już podobno nie do dostania jako nowy, z magazynu.

XD85 to tegoroczna seria, z ekranem IPS. Zupełnie dwa różne modele.

XD93 jest jedynym godnym polecenia TV od Sony w tym roku, oprócz najwyższego ZD9.

Do góry