65xd8505 i jakis niedosyt..

Felix

New member
Jeśli Samsung to KS8000, KS7000 to niewypał, odklejająca się obudowa to standard w tym modelu.
Musi być 65" ? Jeśli nie to brałbym 55" ks8000 albo xd93, ewentualnie panasa 58dx750//780

Z tego co czytałem to akurat kwestie ramki i badpixeli na wielu sztukach są tak samo spotykane na KS8000. Na konkurencyjnym forum parę osób sprawdzało i 7000 i 8000 i mówią o tych samych problemach.

Z tym, że tych zdjęć odklejającej się ramki to dotychczas 2 widziałem przez wszystkie fora, trochę chyba na wyrost jest problem przedstawiany.

fausto1

New member
Bez reklam
A gdy pytalem czy xd85 czy ks7000 to kazdy mowil ze sony. Moze ja przesadzam albo ten telewizor jest faktycznie sredni?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

RHJG

New member
Bez reklam
Sony to był dobry 20-30 lat temu,teraz po mału wraca ? co do Samsunga zdecydowanie nie zgadzam się,że KS8000 jest tak samo "awaryjny" ramki,sramki,bad piksele i inne duperele.Mylą klienci z wersją amerykańską.To stereotyp powtarzany aż zostanie zapamiętany...Mam doczynienia z tymi TV i w pierwszych egzemplarzach szczególnie KS7000,7500. Były problemy,teraz w aktualnych modelach są sporadyczne co nie znaczy,że warto organoleptycznie samemu sprawdzić,jak istnieje taka możliwość.Jest jeszcze "tani" Panasonic DX 750...

fausto1

New member
Bez reklam
Panasonic w sumie mnie nie przekonuje. Tylko czy efekt przypuśćmy hdr bedzie lepszy w samsungu niz w xd85? Ogólnie co by przemawialp za samsungiem?

DrWredman

Active member
fausto, pobaw się ustawieniami. Z załączonego screenu w pierwszym poście jasność wydaje się mocno przesadzona, albo zbyt mało dodałeś czerni i kontrastu. Obraz nie może być aż tak wyprany. Czerni to tam w ogóle nie widać.
Wyłącz wszystkie funkcje auto, które odpowiadają za ustawienia obrazu. Dopasuj własne ustawienia na bazie trybu standard, kolory neutralne.
Na razie nie koryguj ustawień RGB.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A gdy pytalem czy xd85 czy ks7000 to kazdy mowil ze sony. Moze ja przesadzam albo ten telewizor jest faktycznie sredni?

Przecież ten model to nie będzie jakościowo jak np. XD 9405 czy też Z-tka - kupiłeś średni tv i średnim jest.. chciałeś Kolego lepszy to model wyżej trzeba było kupić i już by było lepiej.. ale też nie ma co marudzić.. troszkę obiektywizmu trzeba mieć do tego co się zakupiło..

fausto1

New member
Bez reklam
A xd93 juz bedzie roznica dzien do nocy? Ew moge potrzymac ten 14 dni i zwrocic i dozbierac w miesiac np do xd93 tylko czy naprawde te roznice sa warte 3zl prawie.

accu

New member
Bez reklam
A xd93 juz bedzie roznica dzien do nocy? Ew moge potrzymac ten 14 dni i zwrocic i dozbierac w miesiac np do xd93 tylko czy naprawde te roznice sa warte 3zl prawie.

Witam uprzejmie,
Moim zdaniem , jak możesz zwrócić bez kłopotów , to zrobiłbym to .
Mimo wszystko telewizor firmy Sony KD-55XD9305 oferuje znacznie
lepszą jakość obrazu . :neutral: Dotyczy to również Sony KD- 65XD9305 .
Ale wybór należy do Ciebie . :neutral:

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

WuMike

New member
Bez reklam
Panasonic w sumie mnie nie przekonuje. Tylko czy efekt przypuśćmy hdr bedzie lepszy w samsungu niz w xd85? Ogólnie co by przemawialp za samsungiem?

Efekt HDR w XD85? A jaką to ona ma jasność maksymalną? 320 nit? DX750, w zależności od źródła i ustawienia osiągają od nieco poniżej 500 do nawet 600 nit. Samsung KS jeszcze wyższą, ale krótkotrwałą, chociaż lepsze to niż XD85 o lata świetlne.

lolek126

Well-known member
Bez reklam

Ja bym wymienił - ale to moje zdanie - kwestia też jest taka ile dla Ciebie ta kwota dodatkowa znaczy?
Ale moim skromnym zdaniem warto..

fausto1

New member
Bez reklam
Ew pokusze sie na rozmiar 55 zamiast 65. Chyba ze do tego czasu gdzieś znajde 65 xd93 za 9999 zl. Skoro tak zachwalacie xd93

Drunk

New member
Bez reklam
Lepiej dozbierać i kupić 65, bo w ostatecznym rozrachunku to ilość cali robi cały efekt, a oko do obrazu i tak się szybko przyzwyczaja.

PLASTI

New member
Tak Gadacie i Gadacie , w glowie mieszacie ...
Bylem juz zdecydowany na 55XD85 no i zamowilem w koncu 55XD93 :) z mala doplata
mam nadzieje ze nie pozaluje :p

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Będziesz Pan zadowolniony :) chyba że dany egz trafi Ci się lipny czego nie życzę oczywiście i trzymam kciuki.. :)

fausto1

New member
Bez reklam
Orientuje sie ktos jaka bedzzie cena wysyłki takiego tv 65 cali ?

pebe86

Member
Bez reklam
Na sendit możesz podać wymiary pudła i wagę, wyceni Ci dostawę kurierską kilku firm (najtaniej pewnie DPD)

Do góry