65x90j poziome pasy

yooro

New member
Cześć,
Takie pasy czasami pojawiają się na ekranie (wygląda to jak zakłócenia)). Źródło Netflix, ale widzę, że na Playerze TVN też. Myślicie, że wada tv czy kwestia ustawień?
ZsJeGV1z

kno7wvQC

KXVrpWGL

Ostatnia edycja:

yooro

New member
Dobra, obejrzałem jeszcze raz ten fragment na smartfonie i lapopie i wygląda na to, że fakap leży po stronie netflixa w tym odcinku. Jakby ktoś chciał sprawdzić to serial Suits (W garniturach) S05E11 , jest to dokładnie 3:10s do końca odcinka (+/- 10 sekund). Ufff, nie chciało mi się tv do pudła ładować ;)

kola01

Well-known member
Bez reklam
Dobra, obejrzałem jeszcze raz ten fragment na smartfonie i lapopie i wygląda na to, że fakap leży po stronie netflixa w tym odcinku. Jakby ktoś chciał sprawdzić to serial Suits (W garniturach) S05E11 , jest to dokładnie 3:10s do końca odcinka (+/- 10 sekund). Ufff, nie chciało mi się tv do pudła ładować ;)

Już jakiś czas temu, na kilku filmach w NETFLIXie zauważyłem identyczne zakłócenia (głównie starsze pozycje w niższej rozdzielczości obrazu) ale nawet w tych filmach występują rzadko i widać je tylko w niektórych ujęciach. Niemniej jednak też się nad tym zastanawiałem i nawet zrobiłem zdjęcie.
Poniżej zrzut z Homeland.
5eff6c9acbe58.jpg.html
https://zapodaj.net/5eff6c9acbe58.jpg.html

Ostatnia edycja:

Manarino

Banned
Już jakiś czas temu, na kilku filmach w NETFLIXie zauważyłem identyczne zakłócenia (głównie starsze pozycje w niższej rozdzielczości obrazu) ale nawet w tych filmach występują rzadko i widać je tylko w niektórych ujęciach. Niemniej jednak też się nad tym zastanawiałem i nawet zrobiłem zdjęcie.
Poniżej zrzut z Homeland.
5eff6c9acbe58.jpg.html
https://zapodaj.net/5eff6c9acbe58.jpg.html

Ten zrzut jest z tego Twojego leda Sony z5500 ?

kola01

Well-known member
Bez reklam
Tak, dokładnie. A NETFLIX leciał wtedy z Nvidii Shield TV.
Już miałem kabel HDMI wymieniać ale zauważyłem, że na moim drugim SONY 49XH9505 (z wbudowanego NF) w tych samych scenach wyglądało to identycznie.
Najwyraźniej coś NETFLIX bruździ. Może mają co niektóre filmy skopane.

Ostatnia edycja:

Manarino

Banned
Tak, dokładnie. A NETFLIX leciał wtedy z Nvidii Shield TV.
Już miałem kabel HDMI wymieniać ale zauważyłem, że na moim drugim SONY 49XH9505 (z wbudowanego NF) w tych samych scenach wyglądało to identycznie.
Najwyraźniej coś NETFLIX bruździ. Może mają co niektóre filmy skopane.

Na to by wychodziło, że niektóre filmy są skopane , ale i tak raczej są to szczątkowe ilości.
Tyle dobrze

yooro

New member
Potwierdzam - w jeszcze jednym odcinku "W garniturach" sezon 5e15 od 3 do 6 minuty występuje to bardzo często. Jeszcze tylko na Playerze tvn widziałem poziome linie ale to było jednak kwestia tego, że kamera nagrała duży ekran tv w tle i złapało odświeżanie tego ekranu (Mam Talent, ekran za uczestnikami)

Do góry