A jak zmieniacie ustawiania obrazu dla poszczególnych źródeł/trybów? Pierwszy raz mam Philipsa i może to głupie pytania, ale:
- korzystając z apek w TV Netflixa, AppleTV+ czy Amazon Prime wejść do ustawień obrazu można jedynie wychodząc z nich i klikając na zębatkę na ekranie głównym, rozumiem, że tylko tak ustawiacie obraz i potem niezależnie czy w tych apkach z TV jest DV czy Sygnał HDR wykrywany zawsze macie pewność, że działacie na tych zapamiętanych ustawieniach?
- jeśli tak to dlaczego np. wracając z Youtube do ekranu głównego w ustawieniach zaawans. kalibracja kolorów wszystkie ustawienia nagle są wyzerowane? reszta ustawień z kalibracji jest zapamiętana, zdarzyło mi się tak kilkukrotnie, tak jakby TV miał jeszcze jakieś ustawienia obrazu zapamiętane właśnie w zależności albo przez jaką apkę się ogląda albo jaki tryb (HDR czy DV) został wykryty
- inaczej jest przy tych samych apkach, ale np. przez PS5 - tutaj do ustawień mogę się dostać klikając Options na pilocie w dowolnej z tych aplikacji i na bieżąco podglądać zmiany obrazu do ustawień, jak zmieniam opcje dla ISF/Noc to są one zapamiętane i nie wpływają na ustawienia, które są w głównych ustawieniach TV (np. dla PS5 upłynniacze mam wyłączone, a dla apek z TV seriali/filmów wolę styl ruchu Kino lub Film
- cały czas korzystam tylko z ISF/Noc i ustawień po kalibracji @kikiego, zarówno na PS5 (przez HDMI3) jak i w apkach w TV, wiem, że ustawienia obrazu są różne dla każdego HDMI
- podobnie z HDR Perfect - nie da się zmienić trybu HDR dla apek w TV, bo z menu głównego, dopóki TV nie wykryje sygnału HDR, ta opcja jest niedostępna, robi się dostępna dopiero gdy TV wykryje taki sygnał, np. przy PS5 można to podejrzeć i zmienić, ale już dla apek wbudowanych się nie da, bo klikając w nich Options na pilocie nie wchodzi się do ustawień