65EP680 NETFLIX i Dolby Digital

coobah

Member
Bez reklam
Dziś zauważyłem, że na mój tv jak w tytule odtwarza Netflixa niby w Dolby Digital, ale grają tylko głośniki w systemie 3.1.
Soft w TV mam ver. 288.

Amplituner Onkyo wyświetla info, że sygnał jest Dolby Digital. Niestety tylne kolumny milczą.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Yahoou77

Member
Zmień w ustawieniach dźwięku na "Dostęp" jeśli masz Auto, lub PCM, będą grały wszystkie dostępne kanały.

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

Coolek33

Member
Nie chcę zaczynać nowego tematu bo moje pytanie tyczy się też Netflixa. Mianowicie tv 55ep680 na każdym sofcie, właściwie od początku użytkowania ma delikatny problem z filmami/serialami 4k z tej platformy. Chodzi o to, że po około 20-25ciu minutach oglądania obraz zaczyna się przycinać. Pomaga wcisnięcie pauzy na chwilę. Czy tylko ja tak mam?

Nie chcę zaczynać nowego tematu bo moje pytanie tyczy się też Netflixa. Mianowicie tv 55ep680 na każdym sofcie, właściwie od początku użytkowania ma delikatny problem z filmami/serialami 4k z tej platformy. Chodzi o to, że po około 20-25ciu minutach oglądania obraz zaczyna się przycinać. Pomaga wcisnięcie pauzy na chwilę. Czy tylko ja tak mam?

Nic takiego nie zauważyłem. Mam stary soft i netflixa oglądam praktycznie codziennie. Wprawdzie mam wersję 50 calową ale to chyba bez różnicy jeśli chodzi o tą kwestię.

Yahoou77

Member
Też nie mam żadnych przycięć (soft v258). Może twoje kacze internetowe jest problemem... Stresming 4k wymaga stabilnego pasma około 20-30 mbps....

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

Coolek33

Member
No cóż ja mam 60mb/s z multimedii. Ale czasem okupowane przez kilka urządzeń. Może nie nadąży buforować.

Do góry