65c735 czy QN85A

nonam3k

New member
Witam. Jestem na kupnie telewizora 65" do 5000zł . Przeglądając forum byłem w 100% nastawiony na TCL 65c735 , wczoraj w sklepie lokalnym trafiłem na telewizor Samsunga 65QN85a po zwrocie nowy za 4000zł . Który z tych 2 będzie lepszy w ciemnym salonie gdzie będą oglądane tylko filmy i sport ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam

luck76

Well-known member
Muszę przyznać, że informacja jest bardzo sprawnie zmanipulowana. W odpowiedzi brak zaprzeczenia, że obraz Samsunga będzie lepszy, natomiast jest info o nagrodzie Eisa, więc trudno się nie zgodzić :) natomiast zabrakło 2 informacji - że są to tv z dwóch różnych przedziałów cenowych, że Samsung oparty jest o Mini Led.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To oceniają dziennikarze specjaliści w branży. Skoro wybrali TCLa a nie Samsunga - to raczej mieli powody , wiedząc że rynek również ocenia ich.
Oceniamy model używany ( nie wiadomo w jakich warunkach i ile ) z nowym model dobrze ocenianym na rynku.
Najłatwiej sprawdzić ro na własne oczy.
To jak przy samochodach , chcesz używany - to inna półka i ocena. Nowy - to... nowy.
Każdy wybierze dla siebie co uważa.

luck76

Well-known member
To oceniają dziennikarze specjaliści w branży. Skoro wybrali TCLa a nie Samsunga - to raczej mieli powody , wiedząc że rynek również ocenia ich.
Oceniamy model używany ( nie wiadomo w jakich warunkach i ile ) z nowym model dobrze ocenianym na rynku.
To jak przy samochodach , chcesz używany - to inna półka i ocena. Nowy - to... nowy.
Inna półka i ocena - fakt - przy założeniu ze właściciel będzie jeździł 25 tys km rocznie to TCL jak Octavia z salonu vs Samsung jak Passat który był przez 2 tyg na jazdach testowych z przebiegiem 1000 km.

luck76

Well-known member
Inna półka i ocena - fakt - przy założeniu ze właściciel będzie jeździł 25 tys km rocznie to TCL jak Octavia z salonu vs Samsung jak Passat z który przez 2 tyg na jazdach testowych przejechał 1000 km (obydwa na gwarancji fabrycznej)

nonam3k

New member
Panowie w efekcie końcowym kupiłem qn91a . Trafiłem nowy tv z czasem wyświetlania 1h po naprawie gniazda telewizji naziemnej. Brak pilota z akcesoriów , reszta nowa nie rozpakowana . Cena bardzo śmieszna 3300zl

luck76

Well-known member
Panowie w efekcie końcowym kupiłem qn91a . Trafiłem nowy tv z czasem wyświetlania 1h po naprawie gniazda telewizji naziemnej. Brak pilota z akcesoriów , reszta nowa nie rozpakowana . Cena bardzo śmieszna 3300zl
Super, bardzo dobry tv! Daj znać jakie wrażenia vs c735

Do góry