65" VA, UPC + XBOX. Miała być seria 8 Samsunga a będzie? POMOCY!!!

MiC!

New member
Cześć myślałem że wiem już wszystko, ale po wymianie maili z Kiki nie wiem już nic :D
rok temu teściowi wybraliśmy serie NU8xxx z Samsunga i chciałem kupić sobie tą serie na ten rok czyli 65RU8002 - teraz ~ 3600zł,
ale się okazuje że seria RU8xxx to kicha i teraz nie wiem co dalej.
Telewizja UPC + konsola 70/30
Nie wiem czy w takim razie skoro 100hz mi się (podobno) nie przyda to nie potraktować sprawy budżetowo i nie kupić Samsunga serii 7,
taki sam plastik ale wyjdzie sporo taniej.
czy jednak skoro TV na kilka lat to trzeba dołożyć i iść w coś lepszego?
padła propozycja TCL 65EC780 (50hz i podobno słabe upłynniacze, nie wiem czy to potrzebne czy nie)
albo dołożyć do czegoś lepszego, tylko do czego?
co uważacie? jak coś taniego to co wybrać żeby miało to sens albo do czego dołożyć?
Czy wspomniany TCL-65EC780 mimo braku upłynniaczy + matryca 50hz będzie lepszy od NU8002?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i poświęcony czas, no i Wesołych ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do grania TCL 65EC780 będzie nieporównywalnie lepszy.
Ma 8 Ms Input Lag w 4K.
Masz go w specjalnym programie "Piątka Loco" gdzie sam wybierasz ceny. Podaj proszę maila to CI wyślę cały program.

MiC!

New member
Przeczytaj recenzję/test Pana Chmielewskiego może coś się Tobie rozjaśni ;)
xxx - test telewizora, czyli kastrat też może być cool[/url]

przeczytałem, dziękuję za link. Już nawet myślałem, że kupuje, ale jakiś niedosyt pozostaje, szczególnie jak patrze na plastikową ramkę ;)
Tym bardziej, że budżet pozwoli dołożyć kilka stówek.

KIKI, jeżeli chodzi o input lag to RU8002 ma bodajże 14ms, więc nie traktowałbym tej cechy jako zdecydowana przewaga TCL.

Może dopłacić do QE65Q67RAT, albo seria 8 z Sony?
nie jest chyba tak, że albo zostaje nam przeciętna seria RU8002 a pózniej skok dopiero do XF9005 i Oledów.
Nie chciałbym schodzić na panel 60hz
(chociaż przyznam szczerze, że po przeczytaniu przez święta kilkunastu artykułów o odświeżaniu obrazu, hz, upłynniaczach i fps-ach, już sam nie wiem co jest marketingowym bełkotem a co rzeczywiście ma sens.) W każdym bądź razie bezpieczniej jest mieć niż nie mieć, żebym się nie denerwował po fakcie ;)

bo jeżeli 100hz nie ma sensu to podchodząc budżetowo zamiast RU8002 mogę kupić RU74xx, tak samo słaba plastikowa obudowa, HDRu niezauważalny itd.
Wydam dużo mniej a za rok dołożę zaoszczędzone pieniądze i może wtedy zrobię skok ku lepszemu i może znowu większemu.

bielikk

New member
Bez reklam
Kup sobie Philips 65PUS8303 i będziesz MEGA ZADOWOLONY.
NIE "PCHAJ SIĘ W TCL-a" TO NAJGORSZE TV NA RYNKU - Z MATRYCAMI 50 CZY 60 Hz - BEZ UPŁYNNIACZY, Z DUŻYMI KŁOPOTAMI SPOWODOWANYMI CHOCIAŻBY NIEDOPRACOWANYM SOFTEM ....

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nic na siłę.
Samsung ma w HD a TCL w 4K.
To duża różnica.
A i wyposażenie zdecydowanie po stronie TCLa.

ViscaBarca

New member
Ja osobiście zastanawiam się nad
Sony KD-65XG8596
LG 65SM8600
Samsung QLED QE65Q67RAT
Samsung UE65RU8002U -ten najtańszy

Podobają mi sie z Philipsa tv ale w tej cenie wszystkie 50hz
Z Sony bie przemawia do mnie android

Pytanie czy roznice między 3 pierwszymi sa jakies szczególne?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Różnią się wszystkim.
Matrycą , systemem , aplikacjami , podświetleniem, obsługą.
Ile masz max kasy ?

Do góry