Cześć,
Dawno temu miałem plazmę (Samsung 51d6900). Śliczny obraz wieczorem, ale w dzień ledwie co było widać.
Po jakimś czasie kupiłem LCD Samsung 55MU7042 - działa do dziś, obraz jasny, w dzień bez kłopotów da się oglądać.
Ale szukam drugiego TV - pojawił się XBOX-X, potrzebuje 120Hz, więcej cali (65"). Pomieszczenie dalej to samo - dużo okien, słońce wpada z boku, popołudniu od frontu. A nie zawsze chce mi się zasuwać zasłony.
I co ja mam kupić? Bardzo kusi mnie OLED. Już miałem kupić LG 65C11, ale.....
Wypaleń się nie boję. Jeżeli do nich dojdzie, to za jakiś czas. Najbardziej obawiam się, że ekran będzie za ciemny oraz odbić i będzie to dokuczać każdego dnia.
Dlatego patrzę w stronę LED/QLED...
* Samsung - odpada, brak DolbyVision
* Sony - tylko który?
* LG Nano - bardzo rozbieżne opinie słyszałem, ale mogą być z pogranicza mitów
* TCL - model 825... ja już mam soundbar
* Panasonic, Philips, inne - nie mam pojecie czy i co warto
Co kupować?
Budżet to 5000...6500zł
Pozdrawiam,
A:blagam:
Dawno temu miałem plazmę (Samsung 51d6900). Śliczny obraz wieczorem, ale w dzień ledwie co było widać.
Po jakimś czasie kupiłem LCD Samsung 55MU7042 - działa do dziś, obraz jasny, w dzień bez kłopotów da się oglądać.
Ale szukam drugiego TV - pojawił się XBOX-X, potrzebuje 120Hz, więcej cali (65"). Pomieszczenie dalej to samo - dużo okien, słońce wpada z boku, popołudniu od frontu. A nie zawsze chce mi się zasuwać zasłony.
I co ja mam kupić? Bardzo kusi mnie OLED. Już miałem kupić LG 65C11, ale.....
Wypaleń się nie boję. Jeżeli do nich dojdzie, to za jakiś czas. Najbardziej obawiam się, że ekran będzie za ciemny oraz odbić i będzie to dokuczać każdego dnia.
Dlatego patrzę w stronę LED/QLED...
* Samsung - odpada, brak DolbyVision
* Sony - tylko który?
* LG Nano - bardzo rozbieżne opinie słyszałem, ale mogą być z pogranicza mitów
* TCL - model 825... ja już mam soundbar
* Panasonic, Philips, inne - nie mam pojecie czy i co warto
Co kupować?
Budżet to 5000...6500zł
Pozdrawiam,
A:blagam: