65" czy 75" do 7k

gregor_p

New member
No to opisze pierwsze wrażenia po przesiadce z 46".

Jeżeli chodzi o wielkość to przez parę pierwszych chwil myślałem że przesadziłem. Ale po godzinie już byłem zadowolony - pewnie z 65" też bym był ale zawsze pozostała by myśl ze mogłem brać 75", a tak już o tym nie myślę.
Co do jakości obrazu to jak dla mnie (mając w pamięci mój leciwy 46", który i tak uważam za bardzo dobry) jest postęp. Mimo, iż jeszcze za mocno nie bawiłem się ustawieniami obrazu to jestem zadowolony. Wczoraj chwilę na piłkę popatrzyłem i smużenia znacznego nie widziałem więc jak dla mnie jest OK. Większych wad obrazu nie zauważyłem tak więc z zakupu jestem zadowolony i mogę polecić.
Czarny plastik zamiast aluminium na ramce może z bliska wygląda gorzej ale z 2,5 metra nie ma znaczenia.

Nie przeczę, że TCL mógłby zagrać ładniej ale to pewnie bym zauważył dopiero jakby stały obok siebie.

Co do gwarancji/ubezpieczenia to nie można sobie iść do ubezpieczyciela i je samemu dokupić. To tylko umowy ze sklepami. Ja kupiłem na alledrogo z ubezpieczeniem na 5 lat od PZU - przeczytałem warunki i są niezłe.

Do góry