1.
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...ng-55q7-na-specjalnym-pokazie-w-londynie.html
2. Sprzedawca zarabia .. ble, ble, ble...
3. Na razie Oled nosem wciąga LCD - jeśli ktoś ma kasę !.
4. Liczy się jakość !
5. Jak ktoś umie to poradzi sobie z powidokami.
6. Samsung Jako LCD - bardzo dobry model.
7. Lepiej zagra SOny z serii w klasie XH9505.
Wypunktowałem Twoją odpowiedź i pozwól, że się do niej odniosę:
ad1. powtarzasz się wszyscy to wiemy i 100 razy widzieliśmy, tego, że to wkleisz byłem pewien

.
ad.2 może i ble ble ale
fajnie zarabiać kasę. Mamy rok 2020 sprzedaż OLED`ów wzrosła od 2018 r. Zobaczymy co będzie w roku 2022,3,4,5 czyli jak TV tych co kupili w 2018 będą miały po 4,5,6,7 lat.
ad.3 jako specjalista powinieneś dodać "w odpowiednich warunkach" czyli oświetlenie lub najlepiej jego brak, w słonecznym pomieszczeniu już tak jednoznacznie nie jest.
I jak sam wspominasz jest to technologią dla bogatych, a co z mniej zamożnymi, tymi co oczywiście chcą kupić OLED`a ale zbierali długi czas i nie mogą sobie pozwolić na częste zmiany.
ad. 4 jak najbardziej, ale jak ktoś ogląda np. tylko w dzień ma okna na zachód i lubi TV info ? Trzeba to zwyczajnie uszanować, że może chcieć wybrać LCD bardzo jasne i z fantastyczną powłoką dającą mega komfort w oglądaniu.
ad. 5 może i się komuś będzie chciało ale takie zabiegi są często kosztem utraty jakości obrazu
i musisz wiedzieć, że dużo z nas ma Rodzinę i nie jest jedynym użytkownikiem TV
ad. 6 to jedyna Twoja dobra wypowiedź w tym wątku.
ad. 7 w ciemnym pomieszczeniu może (nie porównywałem) ale jedno jest pewne Q90R ma genialną powłokę antyrefleksyjną, jakiej na pewno nie ma Sony i sprawiedliwie dodam -nowe Samsungi też jej nie mają (na chyba, że drogie modele 8K -jeszcze nie widziałem)
Moje stanowisko OLED vs LED jest niezmienne przy odpowiednich warunkach i i zasobie portfela (tak na wszelki wypadek jakbyśmy mieli pecha) jest oczywiste może być tylko jeden zwycięzca -OLED