65 cali do 3500zł

1Drejk

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dzień dobry, właśnie jestem w trakcie ponownego reklamowania mojego Philipsa PUS7956 - 55 cali..
Jako, że jest to druga reklamacja na tą samą wadę (czasowy brak obrazu, resetowanie, powolne działanie, zanik internetu itd..) troszkę zraziłem się do Philipsów.. Nie mniej Ambilight zrobił na mnie mega wrażenie.

No i przeglądając oferty sklepów najbardziej podoba mi się Philips PUS8536 - 65 cali. w mediaexpert jest za 3300zł.. (w tej samej cenie też 70 cali). Boje sie jednak ze znowu bede go reklamował co chwile. Czy do 3500zł dostane coś wartego uwagi ?

Patrzyłem też na TCL 65P615 tutaj cena (około 2500) robi mega różnicę. Przeżyje brak Ambi ale jak jest z płynnością działania ? Podobnie jak w Philipsie czy gorzej/lepiej ?

Zastanawia mnie też aktualizacja softu, mimo tego złego działania Philips dostał chyba 2 aktualizacje w ciągu paru miesięcy. Czy TCL też regularnie aktualizuje soft czy raz na 5 lat ?

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - 26m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? - 4m20cm
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? - 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? - 90% na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - Ma wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? - Wyłącznie z boku, a i to niewiele
7. Jaki masz obecnie telewizor? - Philips PUS7956 - 55cali
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? - UPC podstawowe kanały
10. Jakie urządzenia? - Xbox series S, później może jakiś soundbar
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Około 5 godzin dziennie
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? - Raczej nie, chociaż zdarza się grać w fife około 2 godziny.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? - 80% seriale
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? - Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry? - Tak
16. Preferencje co do marki? - Raczej nie
17. Preferencje co do wielkości? - 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? - powolny soft (patrz mój aktualny Philips), brak niektórych aplikacji - korzystam z UPC GO
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? - wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? - 3500
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? - Jeśli działa to nie wymieniam, więc 5 ? lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? - Zdecydowanie tak. UPC GO, Netflix, HBO, Disney, Amazon Prime, czasami YT i Spotify. Zdarzało sie też korzystać z Chromecasts.

Z góry dzięki za pomoc :)

Ostatnia edycja:

1Drejk

Klub HDTV.com.pl
VIP
Właśnie odwiedziłem 3 popularne sklepy z elektroniką. W jednym z nich sprzedawca próbował namówić mnie do zakupu HISENSE 65U8GQ, szczerze mówiąc wyglądał całkiem nieźle. Przekracza budżet o 300zł ale ma 120Hz matryce.
Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym TV w porównaniu oczywiście do wyżej wymienionych ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Najlepiej do Twoich potrzeb sprawi się sprawdzone i wielokrotnie nagradzane modele :
- TCL 65C815 za 3500 zł
- TCL 65C728 za 3500 zł

Do góry