55MU7042 CAM CI+ Cyfrowy Polsat - sortowanie kanałów w ChanSort

emes81

New member
Cześć, jestem posiadaczem modelu 55MU7042 z kartą CI+ Polsatu. Zgodnie z sugestiami znalezionymi w sieci skorzystałem z programu ChanSort do zmiany kolejności i skasowania zbędnych kanałów i importowałem swoją listę do telewizora. Przy pierwszym uruchomieniu TV nowa lista działa ale po kilku chwilach kolejność wraca do początkowej.

Proszę o pomoc i wskazówki co może być przyczyną?

adawro

New member
Prawdopodobnie z nieba spada ci aktualna lista od Polsatu. W przypadku NC+ jest w menu opcja wyłączająca aktualizację list, może polsatowe też mają.

emes81

New member
Prawdopodobnie z nieba spada ci aktualna lista od Polsatu. W przypadku NC+ jest w menu opcja wyłączająca aktualizację list, może polsatowe też mają.

Menu modułu nie ma takiej opcji.
Menu telewizora ma tylko "aktualizacja listę kanałów w trybie czuwania". Wyłączenie nie daje poprawy. Po wgraniu listy po kilku sekundach kolejność wraca do pierwotnej.

Zostaje pewnie tylko opcja przygotowania listy Ulubionych.:evil:

adawro

New member
Ja właśnie z tych powodów używam od dawna listy ulubionych. W Samsungach przy sortowaniu głównej listy zawsze jakieś problemy były.

panamejra

New member
Menu modułu nie ma takiej opcji.
Menu telewizora ma tylko "aktualizacja listę kanałów w trybie czuwania". Wyłączenie nie daje poprawy. Po wgraniu listy po kilku sekundach kolejność wraca do pierwotnej.

Zostaje pewnie tylko opcja przygotowania listy Ulubionych.:evil:

Być może popełniasz jakiś błąd, podaj e-mail to Ci podeślę moją ostatnią listę z stycznia i jak Ci spasuje to będziesz ją aktualizował na bieżąco. Ja się już w te klocki nie bawię pozbyłem się polsatu :) po każdej aktualizacji softu w TV trzeba zrobić nową kopię listy i wgrać z powrotem do TV.

Do góry