55lf652 brak kodu pin

darekdaryl

New member
Witam ustawiłem własny kod PIN zamiast fabrycznego 0000 i niestety zapomniałem. Czy ktoś wie jak zresetować ? Próbowałem wpisywać z neta jakieś master piny 0325 0327 lecz nic nie działa a wpisuje w miejscu zmiany tzn resetowania pinu

chasm

New member
Gdzieś kiedyś znalazłem i zapisałem sobie "na przyszłość", nie wiem do których serii TV to pasuje, możesz próbować:
1. na oknie pytania o PIN 3 razy naciskasz Mute, pojawi się okienko na wpisanie 6 znaków 129472 lub 210499. To chyba też przywraca ustawienia fabr.
2. nacisnąć i trzymać na pilocie i TV Menu lub OK kilka sekund, potem próbować:
8 7 4 1
8 7 4 3
7 7 7 7
0 0 0 0
8 8 7 8
0 4 1 3

Wszystko na własną odpowiedzialność jakby co bo ja tego nie sprawdzałem.

darekdaryl

New member
Dziękuję za pomoc udało się z pomocą supportu LG. Jeśli komuś się przyda to wklejam podana przez nich instrukcję:
Uprzejmie informujemy, iż w zaistniałej sytuacji możliwe jest zresetowanie hasła w następujący sposób:

1. Proszę otworzyć menu Ustawienia zaawansowane oraz wybrać zakładkę Bezpieczeństwo.

2. Kiedy wyświetli się menu zabezpieczeń proszę na pilocie od telewizora nacisnąć klawisze przewijania programów w następującej kombinacji: w górę, w górę, w dół, w górę.

3. Wyświetli się komunikat z prośbą o wprowadzenie głównego kodu PIN. Główny kod PIN to 0313. Po jego wprowadzeniu i potwierdzeniu kod PIN zostanie zresetowany do 0000

4. Po wykonaniu ww. czynności można ponownie uzyskać pełny dostęp do wszystkich ustawień korzystając z kodu PIN: 0000.

Do góry