55cali dobry obaz

rumianko

New member
Witam.
przyszedł czas na zmianę mojego dobrego ale starego, tv plazma panasonic P42G20E.

Chciałbym kupić tv 4K 55"
Tak myślałem nad modelem sony 55X8509C
Nie interesuje mnie android tv, mam apple tv,
Nie interesuje mnie dźwięk, puszczam przez kino.
Nie interesuje mnie puszczanie filmów z usb czy nagrywanie
Interesuje mnie tylko obraz oraz płynność obrazu.
Tak żebym nie był rozczarowany z nowego tv,
Sygnał tylko z ntv

Czy polecacie ten tv możne coś innego?
cena ok 6tys.

4motion

New member
Witam.
przyszedł czas na zmianę mojego dobrego ale starego, tv plazma panasonic P42G20E.

Chciałbym kupić tv 4K 55"
Tak myślałem nad modelem sony 55X8509C
Nie interesuje mnie android tv, mam apple tv,
Nie interesuje mnie dźwięk, puszczam przez kino.
Nie interesuje mnie puszczanie filmów z usb czy nagrywanie
Interesuje mnie tylko obraz oraz płynność obrazu.
Tak żebym nie był rozczarowany z nowego tv,
Sygnał tylko z ntv

Czy polecacie ten tv możne coś innego?
cena ok 6tys.
Ja jestem z obrazu w tym tv zadowolony z nc+.

amadeus222

New member
Nikt tu nie pisze o jednej bardzo ważnej rzeczy ,mianowicie kąty widzenia.W TV Sony z matrycą VA są bardzo niskie.Wystarczy stanąć lekko z boku i na TV pojawia się lekka mgiełka. Obraz na wprost faktycznie bardzo dobry ale przez te słabe kąty widzenia teraz bym już nie kupił tego TV.

Razahell

New member
Nikt tu nie pisze o jednej bardzo ważnej rzeczy ,mianowicie kąty widzenia.W TV Sony z matrycą VA są bardzo niskie.Wystarczy stanąć lekko z boku i na TV pojawia się lekka mgiełka. Obraz na wprost faktycznie bardzo dobry ale przez te słabe kąty widzenia teraz bym już nie kupił tego TV.

Dlatego trzeba mieć sprecyzowane potrzeby... nie od dzisiaj wiadomo jaka jest roznica w panelach LCD VA i IPS nie wspominajac nic o OLED lub Plazmach... tak samo podstawy odnosnie odleglosci ogladania (wybor technologi FullHD czy 4K vel UHD) jakie zrodla najczesciej sa ogladane, nieszczesne kąty (czy 99% ogladania TV to kierunek na wprost czy jednak z bokow) itd...

Mi zawsze się wydawało ze zakup TV to świadomy wybór. Pozniej czytam na forach posty typu "kupilem TV serii w755c i czern w porownaniu do mojej starej plazmy to tragedia itd..." to ja sie pytam dlaczego ten ktos nie kupil za 10 000 pln OLEDa? Miałby super czerń i kąty a nie kupujac LCD za prawie 3x mniejsza cene oczekuje wodotryskow.

bez urazy ofkors. pzdr.

Ostatnia edycja:
Do góry