5507 już w MM

brodacz

Active member
Bez reklam
Pierwsze wrażenia są niesamowite. Z wyglądu to chyba żaden dotychczasowy wyrób w tej cenie nie robił takiego wrażenia. Największy mankament poprzednich edycji tej serii czyli kąty, już nie występuje. Pod tym względem jest niemal doskonale. Prezentowany był reklamowy obraz SD, więc nic więcej o jakości nie da się napisać. Jedynie cena 32" trochę rozczarowała (2599). Jest jednak również seria 5007, urywająca dwie stówki.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak różnice są w wyposażeniu 3D.
I potwierdzam jakość serii - bo jestem osobiście mocno zaskoczony osiągniętymi wynikami na testach.
Dziś jeszcze tylko sygnał SD testujemy i gry.

Kpc21

New member
@kiki, ty chyba za mało sypiasz :)

Pytałem o różnice poza obsługą 3D.

Jeśli chodzi o SD, najlepiej podziel się tutaj wynikami.

Co oznacza litera H lub K na końcu modelu Philipsa?

Ostatnia edycja:

farba

New member
Ktoś wie, jak z multimediami przez USB? Czyta partycje w nfts, pliki mkv z dts itp? W serii 40/5007 również matryce Samsunga?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Obydwa testy się wpisują .To jest np niezwykle równe podświetlenie w modelu 4007

021_P1400250.JPG

e_petelka

New member
Pierwsze wrażenia są niesamowite. Z wyglądu to chyba żaden dotychczasowy wyrób w tej cenie nie robił takiego wrażenia. Największy mankament poprzednich edycji tej serii czyli kąty, już nie występuje. Pod tym względem jest niemal doskonale. Prezentowany był reklamowy obraz SD, więc nic więcej o jakości nie da się napisać. Jedynie cena 32" trochę rozczarowała (2599). Jest jednak również seria 5007, urywająca dwie stówki.

Oglądałam dzisiaj. I zgodzę się z Brodaczem - telewizor robi bardzo dobre wrażenie. Piękna czerń, dobra jakość obrazu (nawet na prezentowanym sygnale SD), ładne wzornictwo. :) Bardzo na plus. :)

accu

New member
Bez reklam
Obydwa testy się wpisują .To jest np niezwykle równe podświetlenie w modelu 4007

021_P1400250.JPG

Witam,

A już co niektórzy "wieszczyli" koniec firmy Philips i jej koncepcji konstrukcyjnej telewizorów.
Czekam na modele z wyższych serii 8007 , 9007 i jakąś niespodziankę w postaci O--- .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

nazin

New member
Szkoda, ze nie ma Ambilight, ktore mi sie osobiscie podoba.
Już byłem prawie zdecydowany na SharpaLE830, czy ten telewizor może oferować podobną jakość obrazu w cenie o 600 złotych niższej?

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Szkoda, ze nie ma Ambilight, ktore mi sie osobiscie podoba.
Już byłem prawie zdecydowany na SharpaLE830, czy ten telewizor może oferować podobną jakość obrazu w cenie o 600 złotych niższej?

Witam,
Z Twojej wypowiedzi nie wynika o jakim modelu( z której serii ) telewizora firmy Philips piszesz.Proszę
napisz konkretnie , a wtedy można Tobie będzie odpowiedzieć.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Kpc21

New member
Widziałem dzisiaj 5507 i 3007 oraz jednocześnie LG PA4500. I skalowanie na LG było nieporównywalnie lepsze - a to była 50-calówka (szkoda że nie mieli Samsunga E450, ale wydaje mi się, że na LG jest lepiej, a pod kątem odbić światła wychodzi na to samo). Na Philipsach tragedii nie było, ale rewelacji też nie. Żaden z nich nie smużył (smużenie dobrze widać na pasku TVP Info).

farba

New member
Mamy podobne odczucia. Dzisiaj w łódzkiej Manufie, porównywałem 5507 z ES6100 od Samsunga i też rewelacji nie zauważyłem jeśli chodzi o Philipsa. W zasadzie, obraz na tym samym poziomie. Szkoda, że nie miałem przy sobie pendrive, bo bym dogłębniej przetestował.

Kpc21

New member
@farba, orientujesz się może czy w którymś z łódzkich RTV Euro mają sygnał DVB-T? Bo w Manufie jest tylko analog i tylko na telewizorach na ścianach. Byłem dzisiaj w Tesco na Bałutach i tam nie mieli w ogóle sygnału z anteny. W Tulipanie na Piłsudskiego tak samo.

farba

New member
@farba, orientujesz się może czy w którymś z łódzkich RTV Euro mają sygnał DVB-T? Bo w Manufie jest tylko analog i tylko na telewizorach na ścianach. Byłem dzisiaj w Tesco na Bałutach i tam nie mieli w ogóle sygnału z anteny. W Tulipanie na Piłsudskiego tak samo.
W Tesco(hala) na widzewie też nie ma naziemnej cyfrówki. Podobnie w Realu(Euro) na Włókniarzy, więc chyba będzie ciężko. W większości, albo puszczają jakieś producenckie demo, albo SD z satki. Szkoda, bo mux 2 idzie z taką mocą, że potrafi pięknie śmigać na kawałku "druta".

Ostatnia edycja:

Kpc21

New member
SD z TV SAT ostatecznie też może być.

MUX2 śmiga na kawałku druta, możliwe że w ciągu tygodnia MUX1 też będzie.

Byłem w W&W na Widzewie (przy krańcówce tramwajowej Augustów) i tam mieli DVB-T, ale tylko na "wyspie" (a nad nią antena pokroju UHF200 czy Tri-Digit - 1,5 km od nadajnika). Na ścianach bocznych była analogowa kablówka.

VIOLATOR74

Member
Bez reklam
W Tesco(hala) na widzewie też nie ma naziemnej cyfrówki. Podobnie w Realu(Euro) na Włókniarzy, więc chyba będzie ciężko. W większości, albo puszczają jakieś producenckie demo, albo SD z satki. Szkoda, bo mux 2 idzie z taką mocą, że potrafi pięknie śmigać na kawałku "druta".
Jak maja podlaczona antene siatkowa to tym samym musza i miec naziemna cyfrowa,przeciez antena jest ta sama trzeba tylko wyszukac kanaly cyfrowe a nie analogowe w TV :D

Do góry