55" - tv - sport / Youtube/ netflix 2k-4k pln

mavsheep

New member
Dobry wieczór,

chciałbym prosić o poradę, szukam tv do mieszkania w związku z zbliżającymi się mistrzostwami ale nie tylko. Ważny jest dobry obraz oraz płynne działanie serwisów Youtube, netflix podłączenie do telefonu. Telewizor będzie wisiał.

wstępnie myślałem o modelach:
Telewizor TCL 55C735 55"
lub ktoryms z qled samsunga
Zarówno TLC jak i Samsung ma modele 60Hz w granicach 2-2,5 tyś i 120Hz w granicach 3-3,5tys czy przy moich potrzebach jest sens placic wiecej ? a może maja Panowie inne propozycje?

miałbym też prośbę o poradę odnośnie uchwytu - tv ma być czasem przekrecany więc chciałbym coś porządnego co nie będzie zgrzypieć i piszczeć no i nie spadnie 😊

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon 14m², salon s kuchnia 25m²
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost, czasem telewizor byłby przekręcany tak żeby oglądać z kuchni ( na uchwycie ruchomym planuje)
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? zabudowany balkon na prawo od tv (mało nasłonecznione)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Netflix, YouTube
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Netia i Netflix
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PC, Router (po wi-fi lub kabel), telefon
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Dziennie ok 2-3h dziennie
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak (Netflix i YT)
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? raczej nie ale nie wykluczam
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 55 cali
19. Preferencje co do marki ? Brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Bez 3D
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Max 2000-4000 PLN

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie nie przekraczającej 3 tyś masz z matrycą 144 Hz - tylko TCL 55C735
DO innych o podobnych parametrach trzeba dopłacić nawet do 1000 zł
Ale jeśli masz faktycznie 4 tyś :
  • mini Led 55C825 za 3999 zł
  • 55PUS8807 za 3899 zł
  • Samsung 55QN85 za 4599 zł
Plus dodatkowo do każdego pakiet gratisów.

mavsheep

New member
Dzięki wielkie za tak szybką odpowiedź. Dopiero dziś miałem chwilę żeby podjechać oglądnąć na żywo niektóre modele. Jeśli chodzi o TCL 55C735 to mam obawy jedynie o płynność działania ( czy słuszną?), byłem dziś w znienawidzonym sklepie E...A.. i w teorii przedstawiono mi że sony i samsung płynniej działają - przełączanie pomiędzy aplikacjami ale czy to da się zauważyć oglądając netflix raz w tygodniu? w ogóle jest coś godnego polecenia samsunga czy sony w kwocie tego TCL (poniżej 4k) ? Tego problemu jak rozumiem nie bedzie wybierając minileda od TLC 55C825... ciężka decyzja jak na tv na 3 mecze naszych ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie słuszną .
TCL 55C735 ma odświeżanie 144 Hz - jako jedyny w klasie.
Dlatego dostał też najwyższe wyróżnienie w Europie w klasie cena do jakości.
Jeśli do 4 tyś - to brałbym jednak mini led 55.
No i jest kontrakt , że nasi zagrają minimum 7 meczy w Katarze i to już warto !
Będzie radość !

Samsung 55QN85 za 4700 - pytanie czy masz na dopłatę.
Jeśli siegasz tej ceny do wóczas Oled 55 706 - da najwięcej radości + MŚ + Lewandowski , to masz pakiet 3 in 1

Do góry