[55''] Który TV z matryca VA, 100-120Hz, 4K

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W MU 7002 nie było matryc z kurzem.
Wybrałbym Samsunga, masz za 3999 zł z kalibracją.

Grundol2

New member
Dzięki za odp mam jeszcze jedno pytanie czy warto brać te tą dodatkową gwarancje co można wykupić przy zakupie jak później to wygląda po dwóch latach a może da się przedłużyc gwarancje po zakupie osobno ?

Bigbluee

New member
Dzięki za odp mam jeszcze jedno pytanie czy warto brać te tą dodatkową gwarancje co można wykupić przy zakupie jak później to wygląda po dwóch latach a może da się przedłużyc gwarancje po zakupie osobno ?
Powiem Ci jak jest z "przedłużoną gwarancją". Kupowałem tv więc nieco się tematem zainteresowałem. Po pierwsze nie jest to GWARANCJA. Gwarancje to daje producent na swoich warunkach i trwa ona z reguły 2 lata, chyba że warunki mówia inaczej. Np a na odkurzacz mam 5 lat a na ledowe żarówki 3 lata. To co można wykupić w sklepie to zwyczajne ubezpieczenie. Usługa świadczona przez jakąś firme ubezpieczeniową na warunkach których nie możesz zmienić a które skutecznie wyłączają najpopularniejsze "przyczyny" a jesli nie wyłączają to i tak na końcu sie dowiesz, że "użytkowałes niezgodnie z przeznaczeniem" albo że przepięcie w instalacji to Twoja wina bo wsadziles srubokret do gniazdka.

Poczytaj w necie. Jedne z linków: https://tech.wp.pl/rozszerzona-gwarancja-przeczytalismy-umowy-za-ciebie-6034866308846721a

Ja jak poszełem zakupić TV to Pan sprzedawca namawiał mnie na rozszerzoną gwarancje. Jak zacząłem go wypytywać to ostatecznie poddał się i stwierdził, że wszystkiego mozna się dowiedzieć w tamtym (wskazał ręką na punkt ratalny) miejscu. Sprzedawca nawet nie był w stanie podac ceny ubezpieczenia na jakie namawiał.

Lepiej zainteresowac się odpowiednio ubezpieczeniem mieszkania/domu. Za śmieszną kwotę ubezpiecza się od przepięc na kwotę 20-30k, od zalań przez nas albo od zalań przez sąsiada ogólnie środki stałe i ruchome wskazywane są na umowie i ubezpieczane. Innymi słowy wszystko to co mamy wciskane w sklepie, mozmy miec duzo taniej z szerszym zakresem (bo obejmuje wszystkie sprzety w domu) w ubezpieczeniu mieszkania.

Pozdrawiam

Do góry